Diskuze

Kvíz: Drahé tety a já - komedie, která baví už půl století

Česká filmová komedie z roku 1974, která dodnes patří mezi divácké oblíbence. Jak dobře ji znáte?
Zpět na kvíz

Česká filmová komedie z roku 1974, která dodnes patří mezi divácké oblíbence. Jak dobře ji znáte?
Zpět na kvíz
Shrnutí článku: Kvíz: Drahé tety a já - komedie, která baví už půl století
O jaký film se jedná a kdo ho režíroval?

Jedná se o českou filmovou komedii "Drahé tety a já" z roku 1974, kterou režíroval Zdeněk Podskalský.

Kteří hlavní herci ztvárnili role tet a jejich neteře s partnerem?

Role výstředních tet ztvárnily Nataša Gollová a Eva Svobodová. Neteř Hermínku si zahrála Iva Janžurová a jejího partnera Michala Jiří Hrzán.

Jaký je hlavní zápletka filmu Drahé tety a já?

Příběh sleduje Michala, kterého Hermínka přijíždí představit svým tetám. Zápletka se rozvine po přepadení spořitelny, u kterého je jedna z tet svědkyní a Michal je hlavním podezřelým.

Čím si film získal svou nadčasovost a oblíbenost u diváků?

Snímek těží z výborně napsaných dialogů a chemie mezi herci. Režisér Zdeněk Podskalský dokázal propojit situační humor s jemnou satirou tehdejší společnosti, což mu zajistilo nadčasovost.

Kdy byl film Drahé tety a já natočen?

Film Drahé tety a já byl natočen v roce 1974.

Zpět na kvíz

Možná jste zmeškali

Filmové novinky v roce 2021. Těšte se na pořádně nabitý rok
10.01.2021

Filmové novinky v roce 2021. Těšte se na pořádně nabitý rok

I filmový průmysl utrpěl koronavirovou pandemií. Některé premiéry plánované na letošek tak musely být přesunuty. Pokud půjde vše podle plánu, čeká...

Film Zpráva: Autobiografická kniha Alfréda Wetzlera o útěku dvou Židů z Osvětimi se konečně dočkala filmového zpracování
20.11.2020

Film Zpráva: Autobiografická kniha Alfréda Wetzlera o útěku dvou Židů z Osvětimi se konečně dočkala filmového zpracování

Koprodukční snímek „Zpráva“, na němž spolupracovali filmaři ze Slovenska, Česka a Německa, má ohlášenou premiéru na 28. ledna 2021. Jde o...

Vyvolený: Americký thriller o tom, jak může tragická nehoda změnit život jednomu člověku, sledujte v neděli od 20:00
11.10.2020

Vyvolený: Americký thriller o tom, jak může tragická nehoda změnit život jednomu člověku, sledujte v neděli od 20:00

Oblíbený film z roku 2000, který režíroval M. Night Shyamalan. Hlavní roli ztvárnil Bruce Willis, po boku mu stáli Samuel Leroy Jackson, R. W. Penn...

Zatajená svatba – Karel Roden už skoro měsíc zkouší novou roli manžela
11.09.2020

Zatajená svatba – Karel Roden už skoro měsíc zkouší novou roli manžela

Herec s přísným pohledem si své soukromí střeží na 100 procent, což se mu povedlo i nyní. Dokázal před veřejností zatajit svou svatbu, která...

Kterak se něžná kráska asijského původu Lucy Liu vypracovala na přísnou právničku nebo nebezpečnou bojovnici
27.02.2021

Kterak se něžná kráska asijského původu Lucy Liu vypracovala na přísnou právničku nebo nebezpečnou bojovnici

Až do pěti let mluvila jenom čínsky, o několik let později si svým nadáním podmanila Ameriku. Herečka Lucy Liu patří mezi největší hvězdy...

Co dnes dělá David Boreanaz ze seriálů Angel a Sběratelé kostí? Prodává laky na nehty
05.07.2021

Co dnes dělá David Boreanaz ze seriálů Angel a Sběratelé kostí? Prodává laky na nehty

Upír Angel v seriálu „Buffy, přemožitelka upírů“ byl tak oblíbenou postavou, že po třech letech dostal vlastní seriál „Angel“. Představitel upíra...

Slavné české osobnosti, které v nedávné době prodělaly koronavirus
18.10.2020

Slavné české osobnosti, které v nedávné době prodělaly koronavirus

Ani slavným osobnostem se nákaza čínským virem nevyhýbá. Zde je přehled známých tváří ze showbusinessu, které v poslední době prodělaly nákazu.

Kam se poděl parťák komisaře Rexe a Semira z Kobry 11. Gedeon Burkhard byl zvolen nejpřitažlivějším mužem časopisu Bild
03.10.2020

Kam se poděl parťák komisaře Rexe a Semira z Kobry 11. Gedeon Burkhard byl zvolen nejpřitažlivějším mužem časopisu Bild

Německý herec a dabér. Vrchní komisař v seriálu Kobra 11. Parťák psího detektiva Rexe. V roce 1998 byl označen za nejpřitažlivějšího muže. V jakých...

Film Havel aneb jak český prezident navrhl manželce a milence život pod jednou střechou
07.09.2020

Film Havel aneb jak český prezident navrhl manželce a milence život pod jednou střechou

Natočit film o osobnosti, kterou část lidí slepě adoruje, zatímco jiní ji stejně slepě nenávidí, není jednoduchý úkol. Obzvláště když je to...

Sherlock Holmes, Hercule Poirot a slečna Marplová: Nejlepší filmové ztvárnění slavných detektivů
15.04.2021

Sherlock Holmes, Hercule Poirot a slečna Marplová: Nejlepší filmové ztvárnění slavných detektivů

Detektivové ze slavných románů jsou často oblíbenou předlohou filmů a televizních seriálů. Avšak režijní zpracování jen málokdy dosahují kvalit...

Diskutujte

Nejnovější diskutované