Diskuze

Kvíz: Drahé tety a já - komedie, která baví už půl století

Česká filmová komedie z roku 1974, která dodnes patří mezi divácké oblíbence. Jak dobře ji znáte?
Zpět na kvíz

Česká filmová komedie z roku 1974, která dodnes patří mezi divácké oblíbence. Jak dobře ji znáte?
Zpět na kvíz
Shrnutí článku: Kvíz: Drahé tety a já - komedie, která baví už půl století
O jaký film se jedná a kdo ho režíroval?

Jedná se o českou filmovou komedii "Drahé tety a já" z roku 1974, kterou režíroval Zdeněk Podskalský.

Kteří hlavní herci ztvárnili role tet a jejich neteře s partnerem?

Role výstředních tet ztvárnily Nataša Gollová a Eva Svobodová. Neteř Hermínku si zahrála Iva Janžurová a jejího partnera Michala Jiří Hrzán.

Jaký je hlavní zápletka filmu Drahé tety a já?

Příběh sleduje Michala, kterého Hermínka přijíždí představit svým tetám. Zápletka se rozvine po přepadení spořitelny, u kterého je jedna z tet svědkyní a Michal je hlavním podezřelým.

Čím si film získal svou nadčasovost a oblíbenost u diváků?

Snímek těží z výborně napsaných dialogů a chemie mezi herci. Režisér Zdeněk Podskalský dokázal propojit situační humor s jemnou satirou tehdejší společnosti, což mu zajistilo nadčasovost.

Kdy byl film Drahé tety a já natočen?

Film Drahé tety a já byl natočen v roce 1974.

Zpět na kvíz

Možná jste zmeškali

Je v padesáti těhotná? Tereza Bebarová a fotka z ultrazvuku
04.08.2025

Je v padesáti těhotná? Tereza Bebarová a fotka z ultrazvuku

Oblíbená herečka Tereza Bebarová se na instagramovém účtu pochlubila fotkou z ultrazvuku. Skoro by to vypadalo, že je znovu těhotná. Navíc jí to...

KVÍZ: Na lovu – Otázky, které nezodpověděl Žolík. Kdo dá 7 z 10, je machr a může z fleku dělat lovce
06.03.2026

KVÍZ: Na lovu – Otázky, které nezodpověděl Žolík. Kdo dá 7 z 10, je machr a může z fleku dělat lovce

Každý lovec z pořadu Na lovu má nějakou Achillovu patu. Na výstavě věnované lidskému tělu tak například nováček Žolík přiznal, že právě v anatomii...

Další díly oblíbeného seriálu ZOO přinesou nové zvraty, lásky i zrady
02.11.2025

Další díly oblíbeného seriálu ZOO přinesou nové zvraty, lásky i zrady

Staré příběhy se uzavírají, jiné se teprve rozbíhají – a některé hrdiny čekají zásadní rozhodnutí, která mohou změnit jejich životy.

Film, který se dotkne vašeho srdce už dnes večer. Dívejte se, smějte se a plačte
22.08.2025

Film, který se dotkne vašeho srdce už dnes večer. Dívejte se, smějte se a plačte

Pokud se chcete smát a zároveň uronit i nějakou tu slzu, pusťte si v pátek večer tuhle komedii. Střetnou se v ní dva světy, potkají dva naprosto...

Velký kvíz české kinematografie: Jen pro opravdové znalce
15.11.2025

Velký kvíz české kinematografie: Jen pro opravdové znalce

Česká kinematografie skýtá řadu perel a je zkrátka nemožné shlédnout opravdu každý film. Proto můžete mít problém správně vyplnit celý náš kvíz....

Ulice: Tahle postava nepatří k největším oblíbencům. Snad po boku nové přítelkyně zmoudří
03.10.2025

Ulice: Tahle postava nepatří k největším oblíbencům. Snad po boku nové přítelkyně zmoudří

Diváci Ulice vnímají Koldu jako obtloustlého sígra, který jim není zrovna dvakrát sympatický, ale to se všechno může změnit s jeho novým vztahem. V...

Tento herec, dabér, cestovatel a otec dvou synů má zajímavou roli v seriálu Polabí
23.10.2025

Tento herec, dabér, cestovatel a otec dvou synů má zajímavou roli v seriálu Polabí

Populární herec a dabér Martin Písařík je známý svými rolemi i charakteristickým hlasem, který propůjčil mimo jiné seriálovým i filmovým postavám....

KVÍZ: Filmy z 2. světové války? Většina lidí ztroskotá u otázky č. 4
17.09.2025

KVÍZ: Filmy z 2. světové války? Většina lidí ztroskotá u otázky č. 4

Druhá světová válka se zapsala nejen do dějin lidstva, ale také do kinematografie napříč různými zeměmi. Režiséři se předháněli v tom, kdo zachytí...

Vítězka Zrádců je zasnoubená. Zásnuby proběhly ve švédském Stockholmu
16.10.2025

Vítězka Zrádců je zasnoubená. Zásnuby proběhly ve švédském Stockholmu

Nicole Šáchová je vítězka první řady reality show Zrádci a také modelka a influencerka. Nově je to také snoubenka. Její přítel ji totiž nedávno...

Prozkoumejte šatník jedné z největších potvor v Ulici. Některé věci patří herečce
19.07.2025

Prozkoumejte šatník jedné z největších potvor v Ulici. Některé věci patří herečce

Historie Ulice zná mnoho intrikujících a zákeřných potvor, poslední sezóny nám však přinesly tu asi vůbec největší. Už o ní víme leccos, ale zatím...

Diskutujte

Nejnovější diskutované