Středeční Ulice: Kristýna jede s babi Marií a Julií na hory, Amálka řeší chrčící „chobot” a Jolana je v pasti Vandiných nářků

Středeční Ulice: Kristýna jede s babi Marií a Julií na hory, Amálka řeší chrčící „chobot” a Jolana je v pasti Vandiných nářků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marie se ničeho nebojí, a proto nemá problém sejít se s Julií osobně. Na schůzce však zjistí, že aby se jí zalíbila, musí si vymyslet nějaký vlastní problém, který na kurzu s ní hodlá řešit. Řešení hledá také Amálka, a to na svůj chrčící „chobot”. Takhle si klidnější spánek nepředstavovala a kyslíkovou masku pro spánek s apnoí hodlá vrátit. Také mozkové závity Jolany jedou na plné obrátky. Jak zvrátit Luďkovo rozhodnutí odjet za Vandou do Kanady?

Když vzala Amálka „chobot” na milost, zjišťuje, že není nejtišším společníkem pro spánek

Konečně se Amálka nechala přemluvit k tomu, aby zkusila spát s kyslíkovou maskou, která jí i Vlastovi připomíná chobot. Lepší pocity při spánku se sice dostavily, ale má to i háček. Maska je poněkud hlučná, chrčí a dělá zvuky podobné vysavači. To ruší nejen ji, ale také Vlastu, a tak řešení problému nemá takový účinek, jak se předpokládalo. Amálka však chce dát masce druhou šanci a bere ji do laboratoře, aby ji nechala zkontrolovat, jestli není porouchaná… a hle, tam se dozvídá, že do ní měla doplnit vodu!

Amálka hledá na dýchacím přístroji jen samé chyby.
Amálka hledá na dýchacím přístroji jen samé chyby. | Zdroj: TV Nova

Jolana chce jet za Vandou do Kanady jen na oko

Ale ne všechny problémy se dají vyřešit tak jednoduše jako kyslíková maska Amálky. Své o tom ví Jolana, která se ocitla v pasti Vandiných nářků. Vandě chybí Luděk a neustále to své mámě opakuje. Ale kdyby do telefonu brečela jen jí. Ona si stěžuje i Luďkovi! A ten pod závojem zamilovanosti její trable nehodlá přehlížet. Má nápad, že se do Kanady sám vypraví a problém vyřeší. To Vanda jakoby nedomýšlí. Vždyť tím riskuje, že její problém praskne a ona bude ulhanou nevěstou a novomanželkou.

Kdo ví, jestli by po tomhle s ní Luděk zůstal. A protože je Jolana za dobu se svou znovunalezenou dcerou Vandou už vycvičená ke lži a k rychlým akcím, ujišťuje Luďka, že do Kanady za dcerou poletí ona. On má práci a ona se do Kanady vždycky chtěla podívat… Naštěstí to už není potřeba. Vanda nejspíš dostala rozum a Luďkovi domluvila.

Pod tíhou stresu je Jolana ochotná Vandě nabídnout další peníze, a to jen proto, aby se za Luďkem už vrátila a celou nechutnou frašku ukončila. To se ale nelíbí Marii, která má pocit, že je Vanda ve svém životě pořád ověšená záchrannými lany své matky. Takhle v životě nedospěje!

Marie má problémy s agresí?

Kdo by to byl řekl, že je zrovna Marie agresivní bytostí, která svou zlost nemůže držet pod pokličkou. Musí být! Ačkoliv by Marie ve skutečnosti mouše neublížila, situace ji nutí se v očích Julie vykreslit v těch nejhorších barvách. Má problém s agresí a výbuchy vzteku. Podle Julie to však není až takový problém, protože emoce není dobré dusit v sobě. Jenže Marie chce být se svou povahou v pohodě a věří, že právě kurz na horách s Kristýnou a Julií by jí k tomu dopomohl. Julie ji teda bere, ale jen pod podmínkou, že si budou tykat. Jinak to prý ani nejde…

Zdroj článku:
  • Autorský text