MasterChef Česko: Na balkoně protekční trojice, v kuchyni kolo štěstí a opět popálená Tereza

MasterChef Česko: Na balkoně protekční trojice, v kuchyni kolo štěstí a opět popálená Tereza
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tolik úrazů v jedné sérii snad ještě v této soutěži nebylo. Tereza sice minulý úraz ve zdraví přežila, ale znovu se zranila, tentokrát sama. Ošetřit nechtěla a vařila dál. Samozřejmě ukáplo pár slziček, aby byl splněný umělecký dojem.

Od začátku vaření se porotci zaměřili na jednoho soutěžícího a bylo téměř jisté, že vypadne, ať uvaří cokoliv. Prostě byl na řadě. Na balkoně se usadili Adam, Kuba a Péťa, přestože jejich vaření bylo v minulé epizodě hororové a jejich vítězství nevypadalo jako zasloužené.  Přišli tak o nejzábavnější vaření, kdy si kuchtíci točí kolem štěstí.

Lucia
Lucia | Zdroj: TV Nova

Přestože si porotci přáli, aby si jeden ze šesti soutěžících vytočil čas na přípravu 15 minut, přání se jim nesplnilo. Nejlépe na tom byla Petra, která si vytočila 90 minul, ale ani ostatní nemuseli panikařit. Nejkratší čas na vaření dostala Anička a Honza, kteří si vytočili 45 minut. Anička si pochvalovala, že si alespoň mohla před začátkem vaření všechno dobře naplánovat.

Druhé točení znamenalo vytočit si nějakou výhodu nebo nevýhodu. Loni padla i ta nejhorší varianta, kterou je vaření v chňapkách, letos měl smůlu Mára, který dostal tupý a ohnutý nůž „rybičku“ a s tím si musel vystačit.

Nebyla to ale jediná smůla, která ho potkala. Vybral si k přípravě dezert z celeru a hned bylo jasné, že to se pánům porotcům vůbec nezamlouvá. Ještě ani nevěděli, jak bude dezert vypadat a chutnat, ale už se jim nelíbil.

Petra, Anička a Honza si druhé točení na kole štěstí pochvalovali, protože si vylosovali desetiminutovou pomoc od porotců. Hlavně Honza byl z Punčocháře hodně nadšený, protože jim šla společně práce od ruky. Petra využila Forejta k vykostění křepelky, ale nedá se říct, že mu šla práce od ruky. Anička nic moc ovlivnit nemohla, protože Kašpárek jí nedělal deset minut pomocníka, ale šéfa. Všichni tři měli ale jasnou výhodu, že do druhé vyřazovací výzvy je porotci nepošlou.

V druhé výzvě tak museli o postup na balkon zabojovat Lucia, Mára a Terka. Podle poroty se Lucii podařilo připravit zatím nejlepší jídlo. Šlo o zakomponování dvou surovin do slaného a sladkého jídla. Lucia si postup zajistila pirohy plněnými brynzou a makovou buchtou.

Mára se mohl snažit, jak chtěl, v kuchyni MasterChefa už si nezavaří.

Zdroje článku: