MasterChef 2023: Mají se za kuchařskou elitu, ale neumí ani připravit kynuté těsto podle receptu, ani nakrájet cibuli

MasterChef 2023: Mají se za kuchařskou elitu, ale neumí ani připravit kynuté těsto podle receptu, ani nakrájet cibuli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Venkovní výzva je většinou zábavná pro soutěžící, porotu i diváky, ale to, co tentokrát soutěžící předváděli, bylo spíš srovnatelné s vařením desetiletých dětí na táboře. I ty by asi byli zručnější. Nejhůř dopadla Tereza, které při smažení ve fritéze Honza postříkal půl obličeje horkým olejem.

Venkovní vaření v kempu na Sázavě bylo zase bez vyřazování, ale právě bez luxusního vybavení se ukázalo, kdo si umí s přípravou jídla poradit.

Tříčlenné týmy v akci

První výzva tří tříčlenných družstev byla snadná a mohla by být i zábavná. Moc to však kuchtíkům nešlo a pro jeden z týmů to znamenalo pojistit si příští vyřazovací výzvu.

Z dostupných surovin se připravovala na plynových vařičích zelňačka se švestkami, bramboračka s houbami a čočka s klobásou.

Ani jedno jídlo tedy nevypadalo moc lákavě. Do zelňačky kuchtíci dali med, takže se někam ztratila kyselost. Čočka byla nevýrazná a zastřené vejce do bramboračky se Tereze povedlo udělat až na šestý pokus! Tolik k letošnímu ročníku, který se soustřeďuje na neplýtvání surovinami při vaření.

Porotě se nejvíce líbil výkon Adamova týmu, a ze hry vypadli Mára, Lucia a Petra. Ti tedy příště imunitu nemají a ani nepokračovali v druhé výzvě.

Langoše měly být ve špičkovém provedení

MISTR PATLAL venkovní výzvy
MISTR PATLAL venkovní výzvy | Zdroj: TV Nova

Zbylé dva týmy si venku měly připravit kynuté těsto v kuchyňském robotu a podle receptu. Už sama přítomnost takového vybavení, které ani nebylo nezbytné, je směšná. Navíc měli ještě soutěžící po ruce přesný recept na kynuté těsto a stejně to nestačilo.

 Je velice nepravděpodobné, že těsto, které nakonec v Adamově týmu bylo, tento tým připravil. Ale nakonec těsto měli, přestože za celou dobu, kdy měl Péťa těsto ve dvou várkách připravit, předváděl naprosto neuvěřitelné představení s jedním z nejpoužívanějších elektrospotřebičů v kuchyni. Z mísy mu stříkala voda a mléko, těsto bylo tuhé, nalepené na hnětacím háku.

V druhém týmu naopak Anička vyrobila dobré těsto a měla dost času, aby si z něj udělala 40 porcí pro vodáky, kteří se měli stát porotci.

Ani s další přípravou to v Adamově týmu nebylo nijak dobré. Celá příprava byla chaotická, Kuba na to kašlal, protože mu vaření vůbec nešlo, záběry na připálenou černou pánev mluvily za vše. Ale i zázraky se dějí a Adamův tým nakonec vyhrál. Možná jim Tři veteráni půjčili kouzelný ubrousek. To, co natočila kamera během vaření, neodpovídalo tomu, co potom tým servíroval.

Celá epizoda tak dává za pravdu těm, co tvrdí, že je vše natočeno podle scénáře a jde o jednu velkou estrádu, která nemá s opravdovým vařením nic společného. Navíc, pokud dojde na srovnání se soutěžícími z minulého ročníku, tak tentokrát se výběr „komparzu“ moc nepovedl.

Zdroje článku: