Hvězda komedie S tebou mě baví svět hledala útěchu kvůli nevěrnému manželovi v náručí milenců, v alkoholu i lécích

Hvězda komedie S tebou mě baví svět hledala útěchu kvůli nevěrnému manželovi v náručí milenců, v alkoholu i lécích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jana Šulcová často hrála role starostlivých manželek a matek, ve skutečnosti však byla trošku „do větru“ a nevěry svému manželovi oplácela stejnou mincí. Její aférky jí však zraněnou duši nevyléčily a padla až na úplné dno.

Jana Šulcová byla jednou z odvážných žen, které v komedii S tebou mě baví svět svěřily své děti do rukou manželů na dobrodružný pobyt na chatě. Stejně jako v celé řadě jiných rolí, i zde Jana Šulcová působila jako spokojená žena, která nemá v životě žádné velké starosti. Opak byl však pravdou a svůj osobní život neměla vůbec dokonalý, přestože se snažila dlouho rodinu udržet a zálety svého muže Oldřicha Víznera přehlížet.

Jana Šulcová byla velice oblíbenou herečkou nejen u diváků, ale i u svých hereckých kolegů. Na počátku sedmdesátých let už šla z role do role. Popularita pro ni ale nikdy nebyla to hlavní, co od života chtěla. Na prvním místě byla rodina. Sama zažila v dětství nevěru u rodičů a nechtěla si připustit, že by jako manželka mohla selhat.

Manželství s Víznerem bylo z počátku zalité sluncem a se svými dvěma dcerami plnily stránky časopisů. Nic jim nechybělo.

Jenže Jana dostávala mnohem více pracovních příležitostí než Vízner a její manžel to těžce nesl. Když potom zažil rodinnou tragédii, při které mu uhořel bratr, něco se v něm zlomilo a špatné nálady řešil aférkami se ženami. Janin sen, že s manželem spokojeně zestárne, se začal rozplývat.

Zlomené srdce si nakonec začala léčit stejným způsobem jako její muž, jen to dělala diskrétněji. O nápadníky nouzi neměla a šeptalo se ledacos. Sama přiznala, že měla vztah s hereckým kolegou Petrem Čepkem, který o ni usiloval ve stejnou dobu jako Vízner. A nakonec se dočkal. Šulcová uvedla, že jeho očím nešlo odolat, a když se potkali na place, pořádně to zajiskřilo. O vztahu se však zmínila až poté, co Petr Čepek zemřel.

Mezi herci šly fámy, že si život zpříjemňovala i s Petrem Haničincem, Jiřím Bartoškou nebo Ladislavem Frejem. Bartoška to vždy popřel, ale Ladislav Frej se tím možná i chlubil. S Šulcovou točil historický film Oldřich a Božena, kde se Šulcová ukázala v celé kráse a on neodolal. Ani mu nevadilo, že je 7 let ženatý s Věrou Galatíkovou. Šulcová byla v té době vdaná za Víznera 15 let. Jak se Frej pochlubil pro magazín Aha, musel o herečku soupeřit s Martinem Stropnickým. I přes hezké chvilky to byl nakonec on, kdo milenecký poměr ukončil, údajně kvůli manželce.

Pokud jde o Petra Haničince, pověst milovníka žen ho provázela celým životem a nikdy se netajil tím, že se mu Jana líbila.

Jana Šulcová ve stáří. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nakonec to Šulcová přece jen s manželstvím vzdala. Když si jednoho dne vyslechla v tramvaji cizí rozhovor o svém manželovi a milostném dobrodružství s Evelynou Steimarovou, tak už další ponížení nezvládla.

Jenže po rozvodu se jí neulevilo a našla si cestu k alkoholu a antidepresivům. Nakonec už nemohla ani hrát a přes deset let se nikde neukázala. Později se k hraní vrátila, ale na úspěchy z mládí už nenavázala.

Její nejúspěšnější rolí tak zůstane Kateřina Horáková z komedie S tebou mě baví svět, kde jí manžela hrál Julius Satinský. Možná si ji vybavíte jako hlasatelku Magdu ve filmu Kotva u přívozu nebo jako starostlivou Emilii Hrdinovou v seriálu My všichni školou povinní.

Zajímavostí je, že se v roce 2010 objevila ve VIP Prostřeno, kde pozvala hosty do stejné kuchyně, jaká se objevila právě v komedii S tebou mě baví svět, která se natáčela i u ní doma.

Jana Šulcová se po zklamání v lásce už nevdala. Oldřich Vízner si to zopakoval ještě dvakrát a pořídil si další čtyři děti.

Zdroje článku:
  • Aha,
  • Nostalgie,
  • ČSFD,
  • autorský článek