Čtvrteční Prostřeno: Romská pohostinnost u Patrika konečně prolomila kletbu mlčení

Čtvrteční Prostřeno: Romská pohostinnost u Patrika konečně prolomila kletbu mlčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvaadvacetiletý Patrik pozval hosty do Plané, kde žije trochu zvláštně v bytě se dvěma spolubydlícími, kteří tvoří pár. Patrik má devět sourozenců, takže uvařit pro více lidí pro něj není problém a všechno dělal poctivě domácím způsobem. Nekupoval těsto, nepoužíval bujón v kostce.

Patrik sice neměl jídlo tak nazdobené, jako předešlý den Pepa, ale co do náročnosti přípravy, určitě se musel v kuchyni pěkně otáčet. K tomu všemu byl stále usměvavý a v dobré náladě, což zapůsobilo i na jeho hosty, kteří konečně u čtvrté večeře začali komunikovat a nemluvila jen Maryna. Nákup surovin přišel hostitele na 1100 Kč.

Jako předkrm se podávaly slané košíčky. Patrik patří k hazardérům, kteří se rozhodnou připravit jídlo, které neznají a jednoduše si najdou recept na internetu. Mladý kuchtík si na předkrmy nepotrpí, nevyhledává je ani v restauracích, a tak udělal těsto s máslem, košíčky upekl v silikonové formě a naplnil sýrovou pomazánkou vlastní výroby smíchanou s křenovým pomazánkovým máslem. Na talíř přidal zeleninovou oblohu.

Kolik lidí, tolik chutí. Zatímco Maryna měla málo křenu, Robert byl rád, že křen není moc výrazný, protože ho nemá rád.

mega játrové knedlíčky u Patrika, zdroj: FTV Prima

S polévkou to bylo trochu horší, protože z nějakého důvodu si Patrik uvařil vývar z kuřecích prsou. Je tedy jasné, že ty moc vývar neochutí. Možná to myslel dobře, že uvaří z dražšího, ale i nezkušený kuchař ví, že chuť drůbežího vývaru je z kostí a z tuku. Kdyby za třetinovou cenu koupil skelety, které na sobě mají kousky kůže, polévka by měla chuť. Nevylepšil to ani domácími játrovými knedlíčky, které byly mega velké a asi to nebylo ani s chutí nic extra. Největší kritička Maryna uvedla, že se ji při ochutnání knedlíčku zvedl žaludek. Ostatním nechutnaly ve vývaru kapustičky, které má Patrik rád, ale tuto specifickou zeleninu hodně lidí v oblibě nemá.

Hlavní chod byly holubce a šťouchané brambory. Mleté maso zabalené do zelného listu neurazilo, ale oslizlý zelný list moc hosty nenadchl. Samozřejmě Maryně nechutnalo, protože uvnitř byla kromě masa i slanina.

Na závěr se podával želé dort, který všem chutnal. Hostitel sice korpus z vrchu pěkně připálil, ale protože použil jen spodní část, tak mu to prošlo. Zdobil jahodami a přidal k nim překvapivě bazalku. Když o ní mluvil, tvářil se lišácky. Zda byla bazalka nějakou variantou na tatarák, který je týdenním úkolem, nebylo moc zřejmé. Tomášovi se zdálo, že je v dezertu málo želé.

Zábavnou soutěž s toaletním papírem opět vyhrála Maryna, pánové tento týden moc soutěživého ducha nemají.

Patrik si vyvařil 28 bodů, stejně jako Pepa předchozí den. Byl však mnohem lepším hostitelem a měl s přípravou poměrně dost práce, kterou ovšem zvládal dobře. U Pepy museli hosté déle čekat.

holubce u Patrika, zdroj: FTV Prima
Zdroje článku: