Nejlepší filmy o nesmrtelnosti. Kterým postavám se smrt vyhnula obloukem

Nejlepší filmy o nesmrtelnosti. Kterým postavám se smrt vyhnula obloukem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ty nejlepší filmy na tohle téma nemusí být jenom vážné, mísí se v nich i akce, krev, černý humor nebo také osudovost a láska. Které filmy se umístily na nejvyšších příčkách? Započítat by se dal možná i nesmrtelný Semir.

Tajemství nesmrtelných

Upírské praktiky, vážnější filmové zpracování, ale také romantický fantasy film pro celou rodinu z roku 2002, který vychází z dětské knižní předlohy.

Blade

Hybrid člověka a upíra, který chrání lidstvo před ostatními upíry, kteří by chtěli vládnout světu. Aby neměl chuť na lidskou krev, musí si dávat sérum. Díky upírské polovině má nesmrtelnost, ale zároveň má díky své lidské stránce i emoce a sebeovládání.

Drákula: Neznámá legenda

Akční temný fantasy film z roku 2014 od začínajícího režiséra Garyho Shora. Hlavní hrdina je milující otec, manžel a panovník, který ochraňuje svůj lid, pro který se rozhodne vydat silám zla.

Hancock

Superhrdinský film z roku 2008. Hlavní hrdina Hancock je typ, kterého nezajímá, co si o něm ostatní myslí. I on ale musí ukázat svou citlivou stránku. Jeho hrdinské činy způsobují spíš více škody než užitku, často pije alkohol a je popudlivý.

Deadpool si mezi diváky získal 4. příčku

Další film se superhrdinou z roku 2016. Hlavnímu hrdinovi – Wadu Wilsonovi se smrt vyhýbá obloukem. Kulky ho jen polechtají a useknuté končetiny bez problému dorostou. Originální způsob využití tématu nesmrtelnost.

Upírské téma + nesmrtelnost = Interview s upírem

Americký romantický film z roku 1994 od režiséra Niela Jordana je inspirovaný podle knihy od Anne Rice. Hlavními hrdiny je dvojice – upír Lestat a dívka Louse. Jedná se o vyprávění jejich společného života.

2. místo obsadil britsko-americký fantasy film Highlander

Film z roku 1986. Příběh zachycuje bitvu mezi nesmrtelnými válečníky. Děj prochází minulostí a současností nesmrtelného válečníka Connora MacLeoda. Vznikla další 4 pokračování, dokonce i seriál a animovaný film.

Na vrcholu se umístil Pozemšťan

Dramatický sci-fi snímek natočený v roce 2007 od režiséra Richarda Schenkmana. Celý děj se odehrává v jedné místnosti. Hlavním hrdinou je profesor historie – John Oldman, který se na rozlučce se svými kolegy rozhodne svěřit se svým velkým tajemstvím. Říká o sobě, že je nesmrtelný a žije více než 14 tisíc let. Uvěří mu?