Středeční Prostřeno: U Josefa nejvíce chutnalo Josefovi, sebechválou nešetřil. Bobřík mlčení u pánů pokračuje

Středeční Prostřeno: U Josefa nejvíce chutnalo Josefovi, sebechválou nešetřil. Bobřík mlčení u pánů pokračuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tentokrát se parta amatérských kuchařů sešla u třicetiletého Josefa v Plzni na Lochotíně, kde žije v malém bytě s přítelkyní a malou dcerkou. Josef je sportovec a není o moc hovornější, než byl včera Tomáš.

Číšník Pepa je vyučený cukrářem, tak byl trochu v jedné kuchařské disciplíně zvýhodněný. Pepa je trochu puntičkář, vše chce mít tak, jak je to podle jeho představ dokonalé. Na každé jídlo tak museli jeho hosté dost dlouho čekat a už to pro ně bylo otravné. Nákup na přípravu jídla vyšel hostitele asi na 1500 Kč.

Největším kritikem byla Maryna, ale to je dáno hlavně tím, že ostatní moc nemluví.

Jako předkrm Pepa podával zeleninový salát s trhaným kuřecím masem. Přestože si hosté nahlas pochvalovali, jaká je to dobrota, moc salátu se nesnědlo. Maryna vyjedla jen maso, protože dresing ji nechutnal.

Pepův předkrm, zdroj: FTV Prima

Hrášková polévka také moc nenadchla. Dobře naservírovaný krém nebyl rozmixovaný tak, aby byl hladký, protože Josef to tak rád nemá. A ostatním zase moc nechutnaly kousky hrášku. Navíc čekali, že bagetka bude domácí a vývar na polévku byl z kostky. To má Pepa o dokonalosti dost osobitou představu. Ani polévku nikdo nesnědl.

Jako hlavní chod byly brambory ve slupce, které se ještě opekly na pánvi a panenka obalená ve slanině, která byla orestovaná a potom čekala v troubě. Bohužel všem přišla málo udělaná. Vzhledem k tomu, že Pepa usadil návštěvu v kuchyni, asi by nevadilo, kdyby se zeptal, jak propečené maso preferují. K panence se podával okurkový tatarák, který byl jako příloha.

Největším kritikem byla opět Maryna, která tvrdila, že jde do soutěže hlavně proto, že se nudí na nemocenské a chce, aby pro ni někdo uvařil. Teď to spíš vypadá, že si hraje na kritika gastronomie, protože za celý večer pochválila jen vzhled dezertu, který ji ovšem také nechutnal. 

Lávový dort byl na pohled opravdu hezký, rozhodně šlo o nejlépe prezentované jídlo tento týden. Ale s chutí se opět svým strávníkům Pepa nezavděčil. Hořká čokoláda nechutná každému, Maryna nemá ráda čokoládu vůbec.

Tomáš konečně sám od sebe promluvil, když poznamenal, že to není úplně fér, když je Pepa vyučený cukrář.

Hostitel je fanouškem virtuální reality, takže došlo na brýle a meče a sekalo se do kostek. To ostatní mužské osazenstvo moc neumělo a ani se u hry nebavilo. Maryna má natrénováno z domu, takže vyhrála. Pepa zhodnotil, že byl jednička a rozhodně měl nejlepší zábavu, která tento týden proběhla. A podle devítky, kterou se ohodnotil a kterou nikomu zatím při hodnocení nedal, je jasné, že byl spokojený i s jídlem, kterým své hosty pohostil.

Vyvařil si 28 bodů a dostal se tak do vedení. Podle kritiky ostatních to však vyznělo tak, že jídlo lépe vypadalo, než chutnalo. Tento týden se zatím neobjevil kuchař, který by dokázal vytvořit nezapomenutelné menu.

Lávový dort, zdroj: FTV Prima
Zdroje článku: