Filmoví hrdinové se závislostí na drogách

Filmoví hrdinové se závislostí na drogách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Říká se, že každý génius má svoje slabé místo, kterým je v mnoha případech právě alkoholová nebo drogová závislost. O kterých z těchto postav jste netušili, že se se závislostí potýkají?

Drogově závislí superhrdinové z Marvelovek 

Odvrácená stránka známých superhrdinů začíná u poměrně typické závislosti na alkoholu Tonyho Starka alias Iron Mana. Batman se pral s mnohými démony, jedním z nich byla také droga, která mu měla zvýšit sílu, místo toho se ale přestal ovládat a musel se na měsíc uzavřít, aby si odvykl. Naopak takový Captain America má natolik rychlý metabolismus, že alkohol v krvi zpracuje téměř okamžitě. Navíc je imunní i vůči ostatním drogám, existuje ale sérum, které užívá neustále, protože z něho dělá supervojáka. 

Sherlock Holmes 

Nejenom filmová zpracování, ale sám autor sir Arthur Conan Doyle mu připsal závislost na kokainu. Ten mu mimo blaženého pocitu dodával také sebevědomí, a tak měl vždy několik dávek po kapsách. Holmes byl také vášnivým chemikem, sám tak experimentoval s vlastními drogami. Nezřídka užíval také morfium a ikonickým se stal jeho zjev s dýmkou v ruce. Tabák je však většině filmových Holmesů upírán, v lepším případě nahrazován nikotinovými náplastmi. 

Doktor House

Děj se částečně opírá o jeho známou závislost na Vicodinu, kterým původně potlačoval bolesti po infarktu kvadricepsového svalu. Zní to, jako by každý fiktivní génius, tiše dřímající v těle introverta, hledal cestu k drogám. 

Alkohol, metla filmových charakterů 

Snad každý si jednou za čas dopřeje skleničku, v těchto případech to ale přerostlo v nezdravou konzumaci alkoholu. Nešvar se nevyhýbá ani animákům - Bender z Futuramy byl takovou závislostí pronásledován, stejně tak několik postav ze Simpsonových, například Barney. V Domku z karet se s ní potýkal Peter Russo, z řad žen je to Lucille Bluth v sitcomu Arredsted Development.