Morgan Freeman si připomněl 26 let od natočení Vykoupení z věznice Shawshank. K čemu vyzval své příznivce

Morgan Freeman si připomněl 26 let od natočení Vykoupení z věznice Shawshank. K čemu vyzval své příznivce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo sleduje na sociálních sítích slavného amerického herce, jistě si všiml jeho výzvy, kterou svým příznivcům napsal v den výročí prvního uvedení slavného filmu. Jeho příspěvek se setkal s velkým úspěchem, sdílením i mnoha komentáři.

Divácký hit

Psal se rok 1994, když se 14. října v amerických kinech poprvé objevil jeden z nejvíce divácky oblíbených filmů všech dob. Režijní počin Franka Darabonta byl natočen na motivy knižní předlohy slavného spisovatele Stephena Kinga.

Film, ve kterém exceloval Tim Robbins a Morgan Freeman, se dodnes řadí k filmům, které by za svůj život měli povinně alespoň jednou vidět všichni z nás. Alespoň to jsou názory jeho příznivců.

Morgan Freeman na výročí nezapomněl

Jeden z hlavních herců, třiaosmdesátiletý rodák z Memphisu v Tennessee, si na toto významné datum vzpomněl také. Na svém facebookovém účtu uvedl: „Už je to 26 let, co bylo Vykoupení z věznice Shawshank uvedeno v kinech – a já jsem stále vděčný těm, kdo na jeden z nejoblíbenějších filmů všech dob přišli. Podělte se se mnou o vaši oblíbenou hlášku z filmu, moje je „Doufám, že uvidím kamaráda a podám mu ruku. Doufám, že je Tichej oceán tak modrej, jako byl v mých snech. Doufám.“

Následovaly tisíce reakcí

Jeho příspěvek pochopitelně nezůstal bez odezvy. Během jediného dne příspěvek sdílelo na 22 tisíc lidí a objevilo se pod ním více než 29 tisíc komentářů. V něm fanoušci z celého světa vyjadřovali svůj obdiv Morganovi za jeho herecký výkon, jiní zase odpověděli na jeho dotaz a pochlubili se svou nejoblíbenější částí daného filmu. Jeden z nich tak citoval pasáž filmu, ve které se říká: „Jsou věci, které máte uvnitř a které vám nikdo nemůže vzít.“

Pod příspěvkem slavného herce se objevovaly komentáře ve všech možných světových jazycích a písmech.