3 nejkreativnější filmy o cestování časem, ze kterých vám půjde hlava kolem

3 nejkreativnější filmy o cestování časem, ze kterých vám půjde hlava kolem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať už máte náladu na romantickou komedii, akční střílečku nebo sci-fi film, cestování časem najdete snad ve všech žánrech. Toto téma jde totiž použít téměř pro všechny situace. Nepřáli jste si někdy, abyste mohli vrátit čas? S těmito filmy se vám to splní.

Lásky čas - 81 %

Jde o romantickou komedii, která pohladí na duši. Film využívá tématu cestování časem k tomu, aby ukázal krásu lásky a života a i to, jak křehké ve skutečnosti jsou.

Mladý Tim ve 21 letech zjistí, že mužští členové jeho rodiny mají zvláštní schopnost. Mohou totiž cestovat v čase, zpět k událostem, které již prožili. Toho Tim samozřejmě hned využije, a to k hledání lásky. Začne chodit s krásnou a chytrou dívkou Mary a jejich vztah je naprosto dokonalý. Aby taky ne, když Tim může všechny nedokonalosti zase opravit. 

Co kdyby se ale opravdu dalo žít nanečisto a všechny své chyby byste mohli napravit? Zní to sice lákavě, ale všechno má i své nevýhody. 

A tak na to doplatí i Tim. S každým návratem z minulosti totiž přijde o to, co do té doby zažil. A to někdy může být hodně kruté.

Čtěte také: Jak se s autonehodou a ztrátou paměti vypořádali skuteční Leo a Paige z filmu Navždy spolu

Interstellar - 84 %

Tento dobrodružný film přenese cestování časem až do vzdáleného vesmíru a jde na to dobrou cestou.

Děj se odehrává v budoucnosti, kdy už se náš čas na Zemi chýlí ke konci. Skupina astronautů musí tedy splnit důležitý úkol – vydat se do vesmíru a najít pro lidi nový domov. Čeká je tam spoustu nebezpečí a dobrodružství, mezi nimi i cesta časem…

Film a jeho zajímavý příběh skvěle doplňují i herci, kterým role perfektně sedly.

Čtěte také: Tenet, Počátek a Interstellar aneb co stojí za úspěchem filmů Christophera Nolana

Návrat do budoucnosti - 89 %

Pokud hledáte něco staršího, co vás naplní nostalgií, a navíc nadchne skvělým příběhem, tak je to právě tento ikonický film o tom, jak být svého štěstí strůjcem. Na tomto seznamu má určitě své místo, protože jde o jeden z nejoriginálnějších sci-fi filmů v historii.

Michael J. Fox v hlavní roli hraje Martyho McFlye, který se omylem, kvůli stroji jeho kamaráda, dostane do roku 1955. Naruší tak ale seznámení jeho rodičů a bude těžké dát vše zase do pořádku. Vtipné scény střídají ty akční a celkový dojem z filmu opravdu stojí za to.

Vydáte se společně s těmito filmy na dobrodružnou cestu časem i vy?