Ze sexuoložky Železnou lady: Gillian Anderson exceluje v nové řádě úspěšného seriálu The Crown

Ze sexuoložky Železnou lady: Gillian Anderson exceluje v nové řádě úspěšného seriálu The Crown
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Agentka Scullyová nebo sexuoložka Jean z oblíbeného seriálu Sex Education se ve 4. řadě seriálu The Crown doslova vžila do role Margaret Thatcher, jedné z největších osobností britských moderních dějin.

Gillian Anderson vyčnívala už v dětství. Jako dítě bavila své spolužáky svým excentrickým vzhledem a dramatickým chováním, herectví jí prostě bylo souzeno. Narodila se v Londýně, její rodina se ale krátce na to přestěhovala do USA. Britská výchova ji ale rozhodně poznamenala, prý se jí děti ve školy často smály, kvůli jejímu přízvuku. Dnes můžeme děkovat Bohu, že jí tento přízvuk zůstal a mohla obsadit roli Železné lady v nové řadě netflixového seriálu The Crown, který pojednává o britské královské rodině v průběhu let.

The Crown začíná usednutím královny Alžběty II. na trůn a v jednotlivých sériích se vypráví příběh panovnice a její rodiny, radosti, ale především strasti, kterými ona i její blízcí procházeli kvůli šlechtickému titulu. Audienční místností Buckinghamského paláce prošlo během let mnoho britských premiérů, například Winston Churchil. Nás však v nové řadě zajímá premiérka Margaret Thatcher, kterou bravurně ztvárnila právě Gillian Anderson.

S rolí Železné lady si poradila opravdu skvěle. Musela jistě dlouho trénovat celkový projev bývalé předsedkyně vlády, aby byl tak autentický. Dokonale se jí podařilo vystihnout Margaretino postavení ženy ve vysoké politice pocházející z chudých poměrů, její pohrdání královskou rodinou a odhodlání jít si za svými politickými cíli, i když s ní okolí nemusí vždy souhlasit.

Pro Gillian se nejedná o první spolupráci s Netflixem, rovněž točí seriál Sex Education, ve kterém hraje sexuoložku a maminku teenagera, tyto dvě role jsou zkrátka jako z jiných světů.

Čtvrtá řada seriálu The Crown se ale netočí jen okolo konzervativní předsedkyně vlády. Na scéně se objevuje rovněž miláček národa, princezna Diana. Královská rodina opět čelí svým interním problémům, které musí na úkor své královské povinnosti řešit.