Nejlepší vraždící scény ve filmech Quentina Tarantina

Nejlepší vraždící scény ve filmech Quentina Tarantina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmy Quentina Tarantina se často liší v žánrech. To, co je ale spojuje, je násilí. Toho se diváci v Tarantinových bijácích nemohou nabažit. Jeho násilné a vraždící scény totiž patří k těm nejlepším! Podívejte se na ty nejvíce šokující z nich.

Některé scény opravdu nejsou pro každého. Přestože jsou Tarantinovy scény brutální, často je to prostě zábava. Připravili jsme si pro vás přehled 5 šokujících a zároveň vtipných scén, na které je opravdu těžké zapomenout.

5) Vincent Vega – Pulp Fiction

Seznam začneme oblíbeným filmem Pulp Fiction. Jedna ze známých scén je i nečekaná smrt jednoho z hlavních hrdinů Vincenta Vegy.

Butch se vrací do svého bytu pro zlaté hodinky, navzdory tomu, že ho hledá Marcellus a jeho parta, protože vyhrál jeden ze zápasů, za který mu zaplatili. Na stole ale najde pistoli a uslyší spláchnutí záchodu. Butch si tedy uvědomí, že není sám a namíří pistolí na dveře. Vincentova nepozornost se mu tak stane osudným. Když vyjde ven, Butch ho střelí a Vincent umírá. Tak trochu smutné zakončení, ale i tak jde o skvělou vraždící scénu.

Čtěte také: 7 kultovních hlášek z Tarantinovského trháku Pulp Fiction

4) Arlene, Shanna, Julia a Lanna – Auto zabiják

Auto zabiják má mezi fanoušky Tarantina poměrně špatnou reputaci, dokonce i sám Tarantino přiznal, že jde o jeho nejhorší film. Nicméně některé scény opravdu stojí za zhlédnutí, jako třeba tahle.

Čtyři dívky Arlene, Shanna, Julia a Lanna opouštějí bar a odjíždějí do noci v autě s burácející hudbou. Bohužel si je vyhlídl sériový vrah Kaskadér Mike, který zabíjí ženy svým zabijáckým autem. Obě auta do sebe ve vysoké rychlosti narazí a tím Mike všechny čtyři dívky zabije. Na této scéně je zajímavá především editace. Scéna je ukázána z několika úhlů a ve zpomaleném záběru vidíme přesně, jak každá z dívek umřela. Je to násilné a nechutné, ale hlavně nezapomenutelné.

Čtěte také: Kill Bill vol. 1: Tarantino při natáčení Umu Thurman zmrzačil. Vzniklý film je ovšem legendou

3) Adolf Hitler a masakr v kině – Hanebný pancharti

Film Hanebný pancharti probíhá za 2. světové války a vypráví o mladé dívce Shosanně, které německý důstojník Hans Landa vyvraždil rodinu, a o neobvyklé vojenské jednotce, která si říká Pancharti a jejím úkolem je likvidovat nacistické elity. Shosanna má plán, jak se pomstít. Společně s šéfy Třetí říse, i se samotným Adolfem Hitlerem se dostane do biografu na promítání nacistického filmu. Chce celé kino vyhodit do povětří a s ním i všechny uvnitř. Střetne se ale s Pancharty a jejich promyšleným plánem. Shosannin plán sice vyjde, kino shoří a Pancharti dohlédnou na Hitlerovu smrt, ale ne všichni hrdinové se dostanou ven živí.

Scéna se zvrtne v opravdový krvavý masakr a fanoušci by se určitě shodli, že jde o skvělé vyvrcholení filmu.

Čtěte také: Děsivá proměna půvabné Umy Thurman – spekulace o plastice musela vyvracet i její maskérka!

2) Gogo – Kill Bill

Gogo Yubari je nejmladší japonská vražedkyně. Ta se s Beatrix utká v boji na smrt, který samozřejmě prohraje. Není to ale tak jednoduché a pro diváky je boj napínavý, až nervy drásající. Beatrix proti ní bojuje s prknem se zatlučenými hřebíky, kterým jednoduše otočí, trefí Gogo do hlavy a ta umírá. Scéna je brutální a jen tak na ni nezapomenete.

1) Marvin – Pulp Fiction

Jednou z nejlepších vraždících scén je právě Marvinova smrt v Pulp Fiction.

Když Jules a Vincent odjíždějí z Brettova bytu s Marvinem, který jako poslední z nich přežil, povídají si o přestřelce, kdy po nich stříleli, ale všechny kulky je minuly. Jules si myslí, že to je znamení, zato Vincent říká, že jde jen o náhodu.

Vincent se chce zeptat na Marvinův názor, a tak se na něj dozadu otočí s pistolí v ruce. Omylem vystřelí a Marvinova hlava exploduje na zadní okýnko auta. John Travolta jako Vincent na to jen překvapeně řekne "Střelil jsem ho do ksichtu!", což perfektně zapadá do černého humoru celého filmu. Marvinova smrt je naprosto nečekaná a poměrně brutální, ale i tak se tomu zasmějete.

V Tarantinových filmech o podobné scény opravu není nouze. Tak jaká je ta vaše nejoblíbenější?