Kill Bill vol. 1: Tarantino při natáčení Umu Thurman zmrzačil. Vzniklý film je ovšem legendou

Kill Bill vol. 1: Tarantino při natáčení Umu Thurman zmrzačil. Vzniklý film je ovšem legendou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přišlo sychravé počasí, které přímo vybízí k tomu zachumlat se pod deku a užít si dobrý film. Novinek je díky koronakrizi málo, tak proč nekouknout na starý dobrý tarantinovský krvák? Kill Bill poběží na Prima Cool v sobotu ve 22:10.

Beatrix Kiddo, známá ve světě profesionálních zabijáků spíše jako Nevěsta, se rozhodne se svým povoláním skončit ve chvíli, kdy zjistí, že je těhotná. Dítě čeká se svým šéfem Billem, od kterého však odejde. Rozhodne se vzít si jiného muže a vést normální život. S tím se Bill odmítá smířit a z Beatrixiny svatby se stanou krvavá jatka. Beatrix však jako zázrakem přežije a když se po pěti letech probouzí z komatu, touží po jediném – po krvavé pomstě.

Tarantinův krvák má na československé filmové databázi hodnocení 79 % a je 96. neoblíbenějším filmem. Film vysokého hodnocení dosahuje zcela právem. Nabízí výborné herecké výkony, ale i akční příběh, který je na jednu stranu klasickým krvákem s hrdinkou, která zabíjí všechny, kdo se jí postaví do cesty. Hrdinka má navíc mnohem hlubší motivaci, než většina zabijáků a ve filmu se vyskytují i citlivé klidné momenty chvilkového štěstí nebo okamžiky opravdového nepřehnaného utrpení.

Natáčení nebylo pro Umu Thurman žádný med. Přestože trpí klaustrofobií, nechala se pohřbít zaživa. To je silné kafe i pro někoho, kdo běžně z uzavřených prostor strach nemá, takže fobií zužovaná Uma musela pořádně trpět. Ale nezažila jen psychickou újmu, při natáčení se i zranila. Musela na naléhání Tarantina provést v autě nebezpečný kaskadérský kousek. Moc se jí do toho nechtělo a měla ze scény obavy, režisér byl ale neoblomný. Obavy herečky se naneštěstí naplnily, došlo k nehodě a Thurman utrpěla otřes mozku a poranila si kolena. Navíc musela podepsat smlouvu o mlčenlivosti a nebyly jí ani vydány záběry z nehody. To se změnilo v roce 2018 díky kauze Me too. Tarantino se Umě omluvil a studio záběry zveřejnilo. Ne všechny záběry musela Uma točit sama. Měla dablérku Zoe Bell, ani té se však nehody nevyhnuly. Zoe Bell utrpěla během natáčení zranění žeber a zpřetrhala si vazy v zápěstí. Ze zranění se následně zotavovala 12 měsíců. Tarantina očividně při psaní scénáře nezastavilo ani to, že scény byly pro jejich aktéry velmi náročné.

Napsání scénáře prý zabralo Tarantinovi celých šest let. Výsledek ale rozhodně stojí za to. Kill Bill je kultovní tarantinovský akčňák, na který se dá koukat znovu a znovu.