Jak se s autonehodou a ztrátou paměti vypořádali skuteční Leo a Paige z filmu Navždy spolu

Jak se s autonehodou a ztrátou paměti vypořádali skuteční Leo a Paige z filmu Navždy spolu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V romantickém dramatu Navždy spolu z roku 2012 si zahráli Rachel McAdams a Channing Tatum. Věděli jste, že tahle podívaná vznikla podle skutečné události? Jak to bylo doopravdy?

Romantika v hollywoodském stylu

Ústřední zápletka je poměrně jednoduchá: Leo a Paige jsou mladí a zamilovaní. Jejich život kompletně změní dopravní nehoda. Paige je při ní zraněná a ocitá se v nemocnici v kómatu. Z něj se probudí, má ale kompletně „vymazaný“ svůj stávající život.

Mentálně se tak vrací do doby, kdy byla bezstarostnou studentkou. A kdy hlavně ještě neznala svého muže. Leo tak usiluje o to, aby se do něj jeho manželka zamilovala znovu a celý vztah musí „restartovat“.

Snímek zaujal filmové kritiky i diváky svou civilností a tím, že se obešel bez klišé. Mnozí v něm navíc vidí více než sladkobolnou romantiku a poukazují hlavně na ústřední motiv hledání si cesty k sobě, jež je výstižnou metaforou každodenního soužití.

A jestli jste si mysleli, že její doslovné ztvárnění v podobě páru, který musí bojovat proti ztrátě paměti, si vymysleli filmoví scénáristé, tak se mýlíte.

Podle skutečné události

Ve skutečnosti se totiž partneři, kteří se museli vyrovnat s podobnou zkušeností, jmenovali Kim a Krickitt Carpenterovi. I v jejich životě sehrála roli dopravní nehoda, následné kóma a ztráta paměti, kterým si Krickitt prošla, a to pouze 10 týdnů po svatbě. Kim příběh zpracoval do knihy s názvem The Vow. Právě ta se stala předlohou pro film.

A jak popisuje Krickitt, po nehodě se rozhodně nekonala žádná červená knihovna. Obnovení vztahu mělo daleko do spontánní zamilovanosti. Svoje pocity v médiích shrnula tak, že se spíše vědomě rozhodla začít na vztahu pracovat a dát mu šanci.

Zamilovaný příběh ovšem v realitě rozhodně neměl pohádkový konec a jeho hrdinové spolu navždy bohužel nezůstali. Podle informací z roku 2018 se dvojice, která má společně dva potomky, po 25 letech rozešla. Příčinou údajně měla být Kimova nevěra.