Poslední předvánoční Ulice: Koho čeká loučení a koho překvapivý dárek?

Poslední předvánoční Ulice: Koho čeká loučení a koho překvapivý dárek?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před Vánoci je dobré urovnat vztahy, aby se nový rok mohl zahájit s čistým štítem. To si možná říká také Blanka, když usedá ke stolu spolu s Jarkou a Adamem. Kateřina se mezitím loučí s Ulicí a s předstihem rozdává vánoční dárky. Jaké překvapení uchystala pro Vilmu?

Blanka nečekaně pozve Jarku i Adama. Co jim chce říct?

Jarka už to v práci nedává. Je v hrozné křeči a netuší, jak se s Blankou bavit. Musí se ustavičně hlídat, aby neřekla něco nevhodného. Takhle nelze pokračovat. Chce dát výpověď. Blanku její rozhodnutí trápí a dožene ji až k slzám. Ví, že ztrácí skvělou kolegyni, kterou by bylo velmi těžké nahradit. Je dokonce tak hodná a zodpovědná, že slíbí počkat, než si Blanka najde novou sestru. Blanka ovšem nic takového neplánuje. Spontánně pozve Jarku i Adama, aby jim řekla, že je bere jako pár. Prvotní šok už překonala a zkrátka nechce, aby Jarka odešla z práce.

Netuší, že další velký šok na ni teprve čeká, ale Kristýna si ho schovává na později, protože prý nechce rodičům kazit Vánoce. Ve skutečnosti se ale zřejmě jenom bojí přiznat, že sekla se školou. Věří, že o své budoucnosti by měla rozhodovat sama.

Kateřina obdaruje Vilmu. Čím jí vyrazí dech?

Svérázný plán Jirky Hložánka se dává do pohybu. Společně s Lumírem, Pavlíkem a Máriem za tmy vyrazí k Sedláčkovu nepojízdnému autu, aby ho odtlačili doprostřed silnice. Tam samozřejmě postávat nemůže, takže je zanedlouho odtaženo. Ulice se konečně zbaví vraku, jenž ji tak dlouho hyzdil! Sedláček ale rozhodně nadšený není. Bude totiž muset zaplatit za odtah a kňučí, že na to nemá. Kateřině je jasné, že za vším stojí Lumír a jeho parta. Je jí štamgasta líto, a tak mu nabídne, že za něj zaplatí útratu v hospodě. Tu na sebe nakonec vezme samotný Lumír.

Kateřina se obává, zda se její přítel neurazil kvůli tomu, že s ním nemůže strávit Štědrý den. Navrhne mu, aby s Lexíkem přiletěli na Vánoce do Itálie. Jenže Lumír není jenom otec, ale také dědeček. Chce trávit svátky s Eliškou a celou rodinou. Slíbí si s Kateřinou, že si budou často volat. Navíc – je tu ještě silvestr, pravda?

Kateřina před odletem zamíří do bistra, aby dala vánoční dárky Vendule a překvapivě také Vilmě. Ta je docela v rozpacích, zvlášť poté, co rozbalí drahý a příjemně vonící parfém. Dokonce i ona tak musí uznat, že se Kateřina překonala, i když samozřejmě – Vilmu si žádným dárkem nekoupí!

Co se týče Tondy Hložánka, ten je dle Jirkových slov nadále uražený. Nikdy ale nevydrží být dlouho sám, a tak se dá předpokládat, že ho to snad konečně brzy přejde. Možná že už v lednu budou s Lumírem zase jedna ruka…

Jaké bude loučení Kateřiny a Lumíra? Zdroj: TV Nova

Vanda září štěstím! Co ji nesmírně potěší?

Ačkoli Luděk trval na tom, že si s Vandou dají k Vánocům jen nějakou drobnost, Vanda se neudrží a vyrazí na nákupy. Domů se vrátí jako obvykle ověnčená taškami a přemýšlí, kam by schovala dárky. Vleze do náhodného šuplíku a objeví něco, z čeho má už teď předčasné Vánoce! Z čeho bude mít obrovskou radost a komu se okamžitě pochlubí se svým objevem?

Zdroj článku:
  • Autorský text