Vzít, anebo nevzít – přijme Lumír post místostarosty? A proč se o něm nezmínil Kateřině?

Vzít, anebo nevzít – přijme Lumír post místostarosty? A proč se o něm nezmínil Kateřině?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirkova nabídka je lákavá, ale Lumír stále váhá. Proč o ní Kateřině neřekl? Bude to nakonec ona, kdo ho přemluví, aby se stal místostarostou? Šímu zatím nadále obtěžují Roman s Viktorem. Dědova přítomnost je naštěstí drží v uctivé vzdálenosti, ale na jak dlouho?

Děda radí Šímovi, jak se vypořádat s grázly. Bude mu to ku prospěchu?

Gábinu překvapí, když jí Šíma ráno řekne, že ho má děda doprovodit do školy. Vycházky má přece až odpoledne. Chlapec namítne, že děda stejně musí k doktorovi. Ve skutečnosti zkrátka nechce jít sám. Věří, že když bude mít s sebou dospěláka, tyrani mu dají pokoj. Roman s Viktorem si na Šimona skutečně znovu počíhají přímo před školou, aby z něj vymámili peníze, ale přítomnost Radka je odradí.

Odpoledne po vyučování si ale na Šimona opět počkají. Už to pro něj začne vypadat bledě, když se děda náhle zjeví zpoza rohu a všechno uvidí.

Důrazně klukům doporučí, aby si dali odchod a nechali Šímu na pokoji. Oni se samozřejmě tváří, že o nic nejde, a Šíma je v tomto tvrzení pod výhrůžkou podpoří.
Později na rampě se chlapec vztekne, že mu to dneska na koloběžce nejde. Děda vidí, že je nesvůj, a zeptá se, co to s těmi kluky mělo znamenat. Šíma ho poprosí o radu, jak se zachovat v případě, že někdo silnější otravuje slabšího. Podle Radka je nejdůležitější neustupovat. Pokud na tyrana neplatí domluva, může ho Šimon zkusit natočit na video a předat to vedení školy.

Ani na rodičáku to pro Šímu nedopadne dobře

Gábina večer dorazí domů rozpálená doběla. Právě se totiž vrátila z rodičovského sdružení, kde se dozvěděla, že byl její syn dvakrát za školou. Navíc kvůli tomu propásl důležitý test z matematiky. Gábina nechápe, co se to poslední dobou děje. Rozkřikne se na Šimona, protože už ji nebaví, jak před ní pořád jen mlčí. V tu chvíli se rozkřikne i Šimon. Co chce vlastně máma slyšet? Že to ve škole nesnáší, že jsou tam samí blbci, že mu bylo daleko líp v Berlíně, ale ona se rozhodla zůstat v Praze, takže mu zničila život?! Gábina oněměle zírá, jak její syn odchází do pokoje. Co si s ním jen počne?

Gábina si se Šímou ještě užije. Zdroj: TV Nova

Lumír přijme post místostarosty

Lumír celý víkend produmal nad nabídkou Jirky Hložánka. Měl by opravdu přijmout post místostarosty? Nenechavá otázka ho nahlodává už několik dní, ale Kateřině přitom nic neřekl. Takže bude náramně překvapená, když ji o tom všem informuje Ingrid. Tu Lumírovo počínání také zarazí a hned mu vyčte, že před Kateřinou zamlčuje důležité okolnosti.

Jirka by byl opravdu rád, kdyby Lumír souhlasil. Zdroj: TV Nova

Lexík po škole poprosí tátu, aby ho vzal do hospody. Chce Krabici ukázat pochvalu, co dostal za domácí úkol, který vypracoval, když ho v pátek hlídala. Lumír ho tam pošle samotného a staví se pro něj později. Při té příležitosti se Kateřině omluví, že jí neřekl nic o dění na radnici. Prostě zpanikařil. Nechtěl by ji zklamat, kdyby si jako místostarosta nevedl dobře.

Právě Kateřina ho přesvědčí, aby nabídku vzal. Lumír tedy zavolá Jirkovi, že souhlasí, pokud bude moct vykonávat skutečnou práci a nebýt jen figurkou Neúplatných.

Zdroj článku:
  • Autorský text