Šíma není v bezpečí nikde! Šikanátoři za ním dnes přijdou až před dům

Šíma není v bezpečí nikde! Šikanátoři za ním dnes přijdou až před dům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šíma už to nezvládá. Dnes se mu sice podaří Romanovi s Viktorem utéct, ale stejně si ho najdou – dokonce i doma! V panice poprosí dědu, jestli by nemohl na víkend k němu. Jenže co se tím řeší? Tyranů se nezbaví, zato možná přijde o Michala, jediného dobrého kamaráda…

Šimon uteče, ale šikanátoři si ho najdou i doma

Šimon předstírá bolest břicha, aby nemusel do školy. Že ho šikanátoři nutí do zápasu s jiným žákem, mámě samozřejmě nepřizná, a tak není divu, že ho Gábina odmítá nechat doma. Roman s Viktorem si na něj ve škole počkají, aby ho „motivovali“ k boji.

Vsadili si na něj, takže by radši neměl prohrát, jinak tu částku budou chtít od něj. Šimon navrhne, že jim místo boje zaplatí, až bude mít dost peněz, ale marná snaha! Tyrani se přesvědčit nedají, a tak mladík využije příležitosti a uteče zadem.

Odpoledne přijde na návštěvu Radek, částečně proto, že zase prchá před Milenou a jejími požadavky. Hlavně ale přinese svůj nový herní notebook. Chce Šimona poprosit, aby mu tam nainstaloval hry. Těší se, že si společně zahrají, jenže Šíma ho odbude s tím, že už je domluvený s Michalem.

Chystá se vyrazit ke Klímům, když ho náhle šikanátoři překvapí přímo před domem! Rychle zaběhne zpátky a podaří se mu zavřít dveře, než se k němu dostanou. Strach ho přiměje vrátit se domů a domluvit se s dědou, že víkend stráví u něj. Gábině náhlá změna plánů připadá zvláštní, ale když na to poukáže, Šimon je drzý a nepříjemný. Michala navíc úplně zazdí.

Tonda rezignuje a loučí se navždy

Tonda překvapí Lumíra oznámením, že rezignuje na všechny funkce. S politikou už nechce mít nic společného. Raději se bude věnovat psaní nové knihy. Něco si s Mirkou našetřili, takže toto těžké období překlenou.

Tonda nepřišel Lumírovi odpustit, chce se s ním jen důstojně rozloučit, ale přátelé už prý nejsou. Popřeje mu šťastný zbytek života, a tak se zdá, že Lumír skutečně ztratil nejlepšího kamaráda.

Lexík nechce maminku podvádět s Krabicí

Vilma se dnes chystá do lázní, nejdříve ale s Lumírem zajede na hřbitov, aby zavzpomínali na Světlanu. Návštěva maminčina hrobu je bolestná hlavně pro Lexíka. Kvůli ní odmítne jít do hospody za Krabicí. Je smutný a chce zůstat doma s Ingrid. Lumír to chápe, přesto se neovládne a je na synka nepříjemný.

Ingrid si s chlapcem promluví a zjistí, že má Kateřinu vlastně rád. Jen mu připadá, že podvádí maminku. Té by ale podle Ingrid nevadilo, kdyby se Lexík přátelil s jinou paní. Neznamená to, že na Světlanu zapomene.

Lexík se tedy znovu rozmyslí a řekne tátovi, že chce do hospody na palačinky – a ukázat Krabici svou oblíbenou knížku o hledání zvířecích stop. Lumíra potěší, že s tím přišel sám. Nikdo ho vlastně nenutil. Možná je tedy konečně všechno na dobré cestě…

Kateřina nemůže Lexíkovi nahradit maminku, zdroj: TV Nova

Otík si přečte Zdenčin dopis

Prokop vyrazí za tátou. Večer se má vrátit, a tak ho chce Magda překvapit tím, že mu uvaří. Už chystá večeři, když jí její milý zavolá, že se zdrží, protože potkal starého kamaráda a chce s ním zajít na pivo. Magda je trochu zklamaná, ale samozřejmě to chápe.

Alespoň teď může pozvat Otíka, který se ji během dne snažil vytáhnout ven. Nakrmí ho a dá mu přečíst dopis od mámy, jelikož ho potřebuje s někým sdílet. Skončí oba v slzách?

Zdroj článku:
  • Autorský text