Co vás čeká ve středeční Ulici? Zapovězený lyžák, neústupná bejvalka a zapomenuté narozeniny

Co vás čeká ve středeční Ulici? Zapovězený lyžák, neústupná bejvalka a zapomenuté narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon možná nebude smět na lyžák. Někteří rodiče se proti jeho účasti ohrazují. František ráno napochoduje ke Skyler, aby jí vyčinil za nemožné chování k Báře. Skyler si z jeho kárání nic nedělá, naopak ještě provokuje! Lumíra také čekají perné chvilky – úplně zapomněl, že má Kateřina narozeniny.

Pojede Šimon na lyžák? Někteří rodiče a profesoři jsou proti!

Šimon se mámě omluví za včerejší hádku kvůli větráku. Ve škole se pak dozví, že mnozí rodiče nechtějí, aby jel se třídou na lyžák. Nepřejí si to dokonce ani někteří profesoři. Ředitel zavolá Gábině, která pochopitelně nesouhlasí s tím, aby byl její syn nadále trestán za něco, za co už dostal trojku z chování. Nemohou ho přece zcela vyřadit z kolektivu! Samotný Šimon si ani není jistý, jestli chce za stávajících okolností na lyžák jet. Do toho se objeví Milena a prosí Jirku, aby si s Radkem zkusil promluvit. Stále totiž doufá v pohodové Vánoce s celou rodinou.

Temperamentní Skyler, nebo nudná Bára? Franta je v koncích!

Franta se ráno objeví v bistru, kde už tou dobou vysedává Eva. Té je samozřejmě divné, že má mladík namířeno za Skyler takhle brzy. Co jí asi může chtít? Netuší, že František vyrazil za svou bývalou přítelkyní v podstatě jen proto, aby jí vynadal. Řekne jí, aby se do Báry laskavě nenavážela. Ona přece za nic nemůže! Podle Skyler je Bára hrozně nudná. Vůbec nechápe, jak s ní František může být. Ten tvrdí, že je s Bárou spokojený, a když ho Skyler začne svádět a provokovat, raději se sebere a odejde.

Eva si nemůže nevšimnout, jak rychle a s jakým výrazem upaluje ulicí. Anička jí prozradí, že se Franta se Skyler vyspal. Dozvěděla se to však od ní, nikoli od syna. Eva jí poradí, aby to navlékla tak, že se jí Franta sám svěří. Anička tedy později zavede řeč na citlivé téma a on jí skutečně přizná úlet se Skyler. Prohlásí, že chce být s Bárou. Je si tím ale opravdu jistý?

Lumír propásl narozeniny své milované! Jak to vyžehlí?

Kateřina poradí Lumírovi, aby Lexíkovi koupil k Vánocům pěknou stavebnici. Z dalšího rozhovoru vyplyne, že Lumír zapomněl na její narozeniny! Teď přemýšlí, jak to napravit, a prosí Vendulu o pomoc s vhodným dárkem. Při té příležitosti se Vilma dozví, že Lumír a Kateřina se k sobě vrátili. Zprávu přijme s podivuhodným klidem, snad proto, že si umínila trávit svátky u cizích lidí. Na Štědrý večer hodlá být s rodinou, ale na další dny byla i s Růžou pozvána k pánovi, s nímž se seznámila v lázních.

S narozeninovým překvapením Lumírovi nakonec poradí Ingrid. Doporučí mu, aby Kateřinu pozval domů na večeři a připravil své proslulé steaky. Lumír nadhodí, že by Kateřinu chtěl pozvat také na Štědrý den. Ingrid to prohlásí za skvělý nápad. Je šťastná, že se ti dva dali zase dohromady.

Udělá Lumírovo pozvání Kateřině radost? Zdroj: TV Nova

Během dne se u Lumíra zastaví Jirka Hložánek s informací, že na ulici už nebude postávat zrezivělý vrak jednoho ze štamgastů. Nepůjde to sice oficiální cestou, ale stačí trocha důvtipu, aby se auta konečně zbavili. A také pomoc dvou silných chlapů – Pavlíka a Mária. Co přesně Jirka vymyslí a k čemu to povede?

Zdroj článku:
  • Autorský text