Zlaté romantické devadesátky s Julií Roberts a Richardem Gerem. Jak to spolu měli mimo kamery

Zlaté romantické devadesátky s Julií Roberts a Richardem Gerem. Jak to spolu měli mimo kamery
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ikonická dvojce se spojila ve dvou nejpopulárnějších snímcích režiséra Garryho Marshalla. Tvořili pár v Pretty Woman a znovu se shledali o devět let později v Nevěstě na útěku.

Pretty Woman (1990)

Sotva najdeme větší hollywoodskou devadestákovou klasiku, než je právě romantická komedie o prostitutce Vivien a boháči Edwardovi. Ten dívce ukáže život, o kterém se jí nikdy nesnilo. Přivede ji do luxusního hotelu a nabídne jí, že ho může po celý týden doprovázet na společenských událostech, samozřejmě za nemalou finanční odměnu. Vivien kývne a tím vyplouvá na povrch komický kontrast mezi její bezprostředností a nablýskaným světem milionářů. Pretty Woman se ovšem brzy zamiluje a jejich netradiční vztah začne nabírat na obrátkách.

Richard Gere původně neměl v plánu roli přijmout. Režisér společně s Julií dlouho hledali vhodného kandidáta na roli a právě o Richardovi byli přesvědčeni. O tom, aby roli přijmul, jej přesvědčila sama herečka. Ani její obsazení ve filmu ale nebylo dlouho jisté. Roli přijala s tím, že film měl být dramatem upozorňujícím na situaci prostitutek, teprve když se produkce ujala společnost Walt Disney, změnil se koncept na komedii. S tím ale Julia nesouhlasila a nechala se dlouho přemlouvat, aby roli nepustila. 

Nevěsta na útěku (1999)

Když se znovu spojili, nemohlo následovat nic jiného než další komediální slaďárna. Tentokrát Gere vyměnil roli uhlazeného buisnessmana za novináře, který potřebuje napsat opravdu žhavý článek. Doslechne se o Maggie, pověstné nevěstě, která utekla od oltáře již třem různým snoubencům. Nyní chystá další svatbu a díky redaktorovi Grahamovi se z jejího příběhu stává hit. Tito dva se ale začínají seznamovat blíže, a tak Maggie znovu utíká od oltáře, a to rovnou za dalším mužem, kterého ona sama požádá o ruku. 

Díky oběma filmům se objevilo mnoho spekulací, jak je to se vztahem dvojice hlavních představitelů. Ti spolu nikdy nechodili, rádi ohledně toho ale mystifikovala média. V době, kdy probíhalo natáčení Julia randila s naprosto odlišným typem mužů a v současnosti mají oba partnery a rodiny. Jistá chemie mezi nimi ale vždy byla, i nyní po letech přiznávají, že mezi sebou mají velmi hluboké pouto.