Tohle jsou nejlepší romantické filmy všech dob. P.S. Ze zlatých padesátek

Tohle jsou nejlepší romantické filmy všech dob. P.S. Ze zlatých padesátek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by občas nepotřeboval pohladit po duši, obzvláště v dnešní době. Pojďte se s námi podívat na ty nejlepší romantické filmy. Znáte je všechny? Které jste si oblíbili nejvíce a je na čase si je opět pustit?

Zpívání v dešti (1952)

Psal se rok 1952, kdy se krásná a noblesní Gene Kelly objevila v kultovním snímku po boku Donalda O´Connora. Dodnes tento trhák patří k nejlepším muzikálům, co byly kdy napsány. Film si sice Oscara nevysloužil, ale skvělý Donald si odnesl alespoň Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon v muzikálu.

Chci zpívat jako déšť…

Někdo to rád horké (1959)

Opět padesátky, opět Amerika. A k tomu božská Marilyn! Co si přát více? Snad jen dva sympatické rošťáky v podání Tonyho Curtise a Jacka Lemmona. U této komedie se budete válet smíchy a dokonale si užijete každou humornou scénku. Marilyn i Jack si za své výkony odnesli v roce 1960 Zlatý glóbus, ten ostatně získal i samotný snímek jako nejlepší počin komediálního žánru za uplynulý rok.

Asi už tenkrát věděli, že diamanty jsou nejlepší přátelé každé ženy…

Prázdniny v Římě (1953)

My se z těch padesátek prostě ne a ne pohnout. Ono je to těžké, když v té době vznikl takový trhák, jako je Roman Holiday s Gregory Peckem a okouzlující Audrey Hepburn v hlavní roli. Romantická komedie se vším, co si jen můžete přát. A že je stará jako svět, a ještě k tomu černobílá? To nikomu nevadí! Audrey si za ni právem vysloužila Oscara. Film o princezně, co se rebelantsky vzepřela svým panovnickým povinnostem, se dokonce dočkal nominace na deset zlatých sošek.

Který z těchto romantických filmů si dnes dáte k večeři? Doporučujeme je doprovodit něčím výtečným k snědku. U nás zvítězily všechny tři snímky a příští víikend nás čeká filmový maratón.