Kvíz: Vlak dětství a naděje byl plný zvratů. V kvízu zjistíte, jak moc dobře si je pamatujete

Kvíz: Vlak dětství a naděje byl plný zvratů. V kvízu zjistíte, jak moc dobře si je pamatujete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vlak dětství a naděje je pochmurným, zároveň ale i komediálním seriálem, ve kterém se objevuje nejedna herecká legenda. Zavzpomínejte s námi na život Věrky, jejího tatínka a macechy. Schválně, kolik otázek z našeho kvízu budete mít správně?

Žaneta Fuchsová v dospělosti herectví opustila

Žaneta Fuchsová byla v druhé polovině minulého století úspěšnou dětskou herečkou. Jako malá si dohromady zahrála hned ve 33 filmech. Jmenovat můžeme pohádku Kočičí princ, filmy Lucie, postrach ulice, ...a zase ta Lucie! či právě Vlak dětství a naděje. Svou první roli v pohádce Kočičí princ si zahrála již v pěti letech. Její poslední rolí, tentokrát již jako dospělé ženy, byla sekretářka Regina Králová v seriálu Rodinná pouta. Od té doby jsme ji před kamerou neviděli. Aktuálně se věnuje především režii jako asistentka a pomocná režisérka.

Stanislav Zindulka měl velmi úspěšnou hereckou kariéru

Tatínka Věrky ze seriálu Vlak dětství a naděje hrál Stanislav Zindulka. Ten byl hojně obsazovaným českým hercem, který zemřel v roce 2019. Svou divadelní kariéru začal v Krajském oblastním divadle Hradec Králové. Objevil se také ve Státním divadle v Brně nebo v Divadle bratří Mrštíků. Ve filmu se poprvé objevil v roce 1956, a to ve snímku Váhavý střelec, kde si zahrál pana Říčánka. Ještě v roce 2019 si zahrál ve filmu Narušitel. Hojně se objevoval v pohádkách, například v pohádce Anděl páně, Dešťová víla nebo Klíček.

 

Zdroje článku: