Dnes v Ulici: Marečkovi spojí své síly a vmáčknou se do jednoho bytu a Blanka ječí na Evžena

Dnes v Ulici: Marečkovi spojí své síly a vmáčknou se do jednoho bytu a Blanka ječí na Evžena
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Společné plány se Blance začínají rozpadat. Nevypadá to, že by měla být wellness zóna na statku brzy hotová. Ne pokud bude Evžen neustále upřednostňovat Rosťu. To Marečkovi se rozhodli spolupracovat, aby ušetřili síly a zvládli kolotoč povinností.

Kryštof si stěhuje rodiče k sobě

S docela odvážným plánem ke Karle přišel Kryštof, který se rozhodl vzít rodiče pod svá křídla, respektive do společného bytu. A protože je Věrka u Karly téměř jako doma, ta proti tomu nic nenamítá. Cílem je zefektivnit všechny povinnosti – péče o kluky, Luboše a Karlu dává zabrat. Donedávna házeli mladí velkou část zodpovědnosti na Věrku. To se jim ale málem těžce nevyplatilo. Stačila chvilka nepozornosti a Kusta se zmocnil jejich léků na tlak. Když se na tuto nepříjemnou záležitost přišlo, Mára s Karlou Věrku málem pověsili na lustr. Oba se tvářili, jako by Věrka Kustíkovi vědomě ublížila. Té bylo do breku a připadala si jako ten největší padouch pod sluncem. Jak se říká, pro dobrotu na žebrotu. Taky by si mladí mohli své záležitosti řešit sami. Kdyby neměli Věrku a Luboše, byli by úplně ztracení.

Věrka nechce být na obtíž, ale do riskantního kroku s Lubošem jdou

Věrce se Kryštofovo řešení nelíbí. Nechce mladým viset na krku. Zároveň ale uznává, že život by si tím razantně zjednodušila. A protože chce nějak odčinit aféru s léky, na nabídku kývne. Vždyť je to jen na pár týdnů. Všichni se dají dohromady a pak už bude jen lépe. Lubošovi říká, že je důležité, aby si takového přístupu oba moc vážili. Vzít si k sobě nemohoucí rodiče, to se jen tak nevidí. Valnou radost z toho nemá Vojta, pro kterého to znamená, že se musí dělit o pokojíček.

Blanka Evžena zpovídá jako malé dítě

Blanka se v poslední době cítí být sama. Evžen pořád někde lítá. Jak málo si vážila toho, když byl doma. Teď je buď na statku, v práci, u anonymních alkoholiků, nebo s Rosťou. Rosťa, který u nich dokonce už i přespal, aby se nenapil, začíná být pořádně třaskavým tématem. A když se pak Evžen zapomene ohlásit, že se v práci zdrží, je z toho scéna pomalu jako by přišel od milenky. Blanka už se neudrží a Evženovi všechno vyčte. Prý se chová jako jeho chůva. Statek stojí. Je to kamarád zoufalců z Áček! Její jedovatá slova jí padají z úst, aniž by je mohla zastavit. Evžena to hodně raní. Nikdy by do Blanky neřekl, že mu bude diktovat, s kým se má nebo nemá stýkat. Podle něj je to pod její úroveň. Problém tady však je a nedá se přehlížet.

Bude to buď Blanka, nebo Rosťa?

Možná by Blanka mohla s Evženem mluvit trochu více v klidu. Ostatně je potřeba znovu připomenout, že k těm zoufalcům z Áček dohnala Evžena ona sama. Kdyby Haně nepomáhala, Evžen by sice neměl milion, zato by se k anonymním alkoholikům nejspíš nedostal.

Zdroj článku:
  • Autorský text