KVÍZ: Filmy s malým Kevinem pobaví na Vánoce snad každého. Zjistěte, jak jste na tom se znalostmi Sám doma 1

KVÍZ: Filmy s malým Kevinem pobaví na Vánoce snad každého. Zjistěte, jak jste na tom se znalostmi Sám doma 1
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kevin McCallister se zčistajasna ocitne sám doma. Pamatuje si na statečného chlapce, který se postaví Marvovi a Harrymu? Tak si pojďte zkusit náš kvíz plný záludných otázek.

Některé z věcí se ve filmu skutečně povedly

Ještě než se do kvízu pustíte, máme pro vás pár zajímavostí z natáčení celého filmu. Tomu se nevyhnula nejedna chyba. O těch ale nyní mluvit nebudeme. Naopak si povíme o tom, co se tvůrcům povedlo.

Ozdoby z cukru i efekty vyráběné ve sklepě

Na výrobu speciálních efektů stačila jedinému animátorovi pouze výrobna ve sklepě domu jeho matky. A proč? Jednoduše proto, že rozpočet na celovečerní film takovéhoto formátu byl velmi nízký. Celovečerní snímek musel být natočen maximálně za 17 milionů eur. Na efektech to ale není poznat, co říkáte?

Stejně tak ani nejde poznat, že rozsypané ozdoby, na které Harry šlápne poté, co do domu vleze oknem, nejsou skutečné. Vyrobeny byly z cukru. Sice se zde objevila chybička při aranžování v jednotlivých scénách, ale to, že jsou ozdoby z cukru, by poznal opravdu málokdo.

Dobré srdce režiséra

Bohulibý byl i počin režiséra, který vybíral fotografii ošklivé dívky, která měla být Buzzovou přítelkyní. Aby to žádné z holčiček nemuselo být líto, na fotografii byl syn Chrise Columba. Toho upravili tak, aby vypadal jako holka. Díky tomu tak žádná z dívek nemusela být celosvětově zesměšněna.

 

Zdroje článku: