Dnes v Ulici: Věrka prošvihne tajnou oslavu svých narozenin a Irena zjišťuje, jestli se už Magda kamarádí se Soňou

Dnes v Ulici: Věrka prošvihne tajnou oslavu svých narozenin a Irena zjišťuje, jestli se už Magda kamarádí se Soňou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nestává se často, že je Věrka nezvěstná. Teď však svou nepřítomností rodinu pořádně vyděsí. To Irenu děsí doutnající konflikt mezi Soňou a Magdou. Proto se rozhodne zjistit, jak na tom ty dvě jsou.

Věrka zapíjí své narozeniny s kamarádkami, zatímco Luboš na ni čeká v obleku v Coolně

Co se stane, když na oslavu zapomenete s předstihem pozvat oslavence? Jednoduše to, že na ni nepřijde. Je jasné, že tajná oslava narozenin se nesmí hlásit dopředu. Luboš však Věrce mohl s předstihem říct, aby si na odpoledne nic neplánovala. S rodinou totiž vymyslel bojovku a připravil jí oslavu narozenin. Zatímco všichni čekají v Coolně, s Věrkou se nelze spojit. Mobil má vypnutý a nikdo neví, kde je. Že by se jí něco stalo? Ano, přijely k ní kamarádky z Kostelce! Zrovna ve chvíli, kdy se mohla od rodiny dočkat milého překvapení. To je ale pech. Příště může počítat s tím, že nic takového pro ni už nikdo organizovat nebude. Čekáním na ni všichni zabili svůj cenný čas. Největší oběť však podstoupil Luboš, který se ze své flanelové košile převlékl do obleku. Věrka s kamarádkami nechodí ven často. A když už, má ve zvyku vše předem ohlašovat a zapisovat do sdíleného kalendáře. Tenhle děj tedy může na diváky působit maličko nepatřičně.

Tony dál postrkuje Máru k maturitě

Co nesvedla máma, to za ni nejspíš dotáhne Tony. Alespoň se o to snaží, když Márovi mává zkušebními maturitními testy před nosem. Mára ho pěkně štve. Neustále u něj v Coolně básní o tom, že by se rád někam posunul. Když mu však Tony nabízí řešení, má milion výmluv. Nemůže se pořád učit. Má rodinu, musí jezdit a tolik učiva do hlavy nikdy nenatluče. Tak co vlastně chce?

Po lyžáku vzduch ve škole opět ztěžkne

Lyžák se vyvedl. Prokop se Soňou přišli do školy jako dvě sluníčka. Irena si je nemůže vynachválit a Magdě je na zvracení, když ty dva vidí takhle společně. To musela být romantika – utajená láska na horách! Soňa však svůj vztah s Prokopem tajit nehodlá. Nicméně Magdě tímto skončily prázdniny. Po týdnu bude Soňu opět potkávat na chodbách a v kabinetu. A kdyby jen to. Je velká pravděpodobnost, že na Soňu narazí i před svým bytem.

Irena naivně tajně doufá v to, že se Magda se Soňou skamarádí

Pokud je někdo větší naivka než Blanka, je jí zaručeně Irena. Ta totiž dál věří v přátelské vztahy na pracovišti a její mozek, který zaměstnává prací i miminkem zároveň, nedokáže pochopit, jak se věci mají. Vždyť Soňa jde Magdě těžce po krku. Irena místo toho, aby podpořila svou kamarádku, táhne za jeden provaz se Soňou. S tím však Magda nic nenadělá. Sice ji mrzí, že Irena není více na její straně, nehodlá se však přetvařovat. Na rovinu Ireně říká, že se Soňou nekamarádí.

Zdroj článku:
  • Autorský text