Ulice: Ani horoskop Vandu neupozornil na zvýšení nájmu?

Ulice: Ani horoskop Vandu neupozornil na zvýšení nájmu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na to, jak často Vanda kouká do horoskopů, má v jejich čtení poněkud velké mezery. Vždyť kdyby horoskopy opravdu říkaly, pravdu, nejspíš by o plánovaném zvyšování nájmů Vanda věděla dřív, než jí Evžen s touto nepříjemností zaklepal na dveře. 

Vanda natolik věří horoskopům, že podle nich dokresluje realitu 

Ach ta Vanda a její horoskopy. Je jimi natolik posedlá, že jí jaksi nedošlo, že kdyby horoskopy opravdu fungovaly, jistě by z nich vyčetla vše potřebné. Například už to, že se řítí do velkých dluhů a že by místo poflakování se v Kanadě měla urychleně zamířit do Česka, kde na ni čeká její vlastní máma. Kdyby horoskopy fungovaly, řekly by jí, že Evžen není mužem pro ni. Kdyby fungovaly, prozradily by jí hvězdy, že se chystá dvacetiprocentní zdražení nájmů.

Nic z toho Vanda nevěděla a podle zdravého selského rozumu ani nepředpokládala. Tak proč je za horoskopy tak umanutá? Jen jestli jí horoskopy nepřináší naději pro lepší zítřky. Vanda v nich totiž čte tak, aby to dobré sedělo na ni a to špatné se jí vyhnulo. S Luďkem se kupodivu trefila. Už s ním bydlí pod jednou střechou přesně tak, jak horoskopy napovídaly. 

Astrologii by měla dát Vanda teď stranou. Už z toho důvodu, že Luďkovi připadá věštění z horoskopů přinejmenším směšné. Spíše než věštit z čísel, by měla Vanda zabrat v práci. Měla by být Luďkovi velmi vděčná za to, že jí sehnal tak dobře placený job. Místo toho se v práci nepřetrhne, na ostatní své kolegy je drzá a s překladem zrovna dvakrát nespěchá.

Bude Vanda pořád tak hodňoučká, naivní a přítulná?, zdroj: Tv Nova 

Předpoví Vandě horoskopy miminko? 

Příběh Vandy a Luďka se nakonec vyvinul zcela mimo očekávání věrných diváků. Ti Vandě a Luďkovi nedávali příliš šancí na společný vztah, natož pak na společné sestěhování. Vypadalo to, že když Vanda přestane Luďka bavit, ten ji odkopne a zlomí. S Vandou to jednu chvíli vypadalo opravdu bledě. Ta se však vzchopila a chytila svou nejlepší příležitost ve svém životě pořádně za pačesy. Teď diváci mohou jen hádat, jak to scénáristé dál s postavami Vandy a Luďka vymyslí.

Představitelka Vandy - herečka Kristýna Hrušínská je totiž těhotná. Světu o tom dala vědět prostřednictvím sociálních sítích, kde byl patrný už vyšší stupeň těhotenství. Už i teď tedy kameramani mají co dělat, aby Vandu zabírali tak, aby bříško nebylo vidět. Ale co bude dál? Otěhotní spolu s Kristýnou také Vanda? Bude se moci Luděk těšit na nový přírůstek? Jak by s ním dítě asi zamávalo? 

Nebo scénáristé na chvíli uklidí Vandu a Luďka do pozadí, čímž jejich dějovou linku utnou? Uvidíme. Každopádně si Vanda vybojovala své místo na výslunní, a byla by škoda, kdyby teď pro změnu netrápila také Luďka. Ten bude v případě Vandina těhotenství regulérně v pasti. Co udělá? Opustí těhotnou ženu a poškodí si svou pověst v práci? Nebo zatne zuby a bude živit Vandu s miminem a ještě navíc platit její dluhy?  A bude Vanda pořád tak hodňoučká, naivní a přítulná? Nebo se z ní stane megera, která dá Luďkovi pořádně zabrat? 

Zdroj článku:
  • Autorský text