Viky alias Lady X ze ZOO se políbí s barmanem Mařenkou. Jak to změní jejich vztah?

Viky alias Lady X ze ZOO se políbí s barmanem Mařenkou. Jak to změní jejich vztah?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Rozbila jsem Mařenku,“ prohlásila při rozhovoru v baru tajemná zpěvačka Lady X alias Viky Janečková. Tato slova zazněla nedávno v seriálu ZOO a neznalý divák by snadno mohl zaváhat, o kom nebo o čem je řeč. Ti, kdo děj seriálu mají v malíku, ale už dobře ví, o co šlo a kdo je Mařenka.

Mařenka není samozřejmě žádná pohádková postava, je to přezdívka a patří barmanovi Marku Roklovi (hraje ho Štěpán Benoni). Je nejlepším kamarádem Viky (tu ztvárnila herečka a zpěvačka Eva Burešová) a skvěle si rozumějí. Jsou to přátelé na život a na smrt. Jenže v jednu chvíli se mezi nimi stalo něco, co nikdo nečekal a co celý jejich vztah nenávratně posunulo úplně jinam.

Osudný polibek

Kamarádská pusa není nic špatného a nikdo se nad ní nepozastaví. Jenže tady šlo o něco mnohem vážnějšího. Viky vystupovala v roli své vymyšlené sestry Alex v baru, když tam dorazila její tajná láska, soudce Petr, se svou snoubenkou. To Viky nějak nerozdýchala a jak byla zmatená, vrhla se na svého nejlepšího kamaráda a políbila ho, aby to vypadalo, že s ním má hlubší vztah. Měla to být jen hra, kdy Marek Viky „vytáhne z průšvihu“. Jenže Marek kupodivu zareagoval jinak, než se očekávalo, a polibek jí vrátil nečekaně vášnivě. Což rozhodilo nejen ji, ale hlavně jeho.

Rozbitá Mařenka

A tak v ději došlo k oné vtipné proklamaci s rozbitou Mařenkou. Marek se totiž po celé té scéně tváří dost zkroušeně, pořád na Viky po očku pokukuje a evidentně ani on sám neví, jak se chovat dál, zatímco ona sama by to nejradši přešla mávnutím rukou. Jenže Marek to tak snadno za hlavu hodit nedokázal, a proto se choval po celý večer dost podivně. Viky to navíc ještě okomentovala slovy: „Od tý doby na mě divně kouká. Prostě je rozbitej.“

Zvrat ve vztahu

Rozbití Mařenky, jak bylo tak hezky popsáno, znamenalo ale v seriálu ZOO dost velký zvrat. Vztah Viky a Marka už od té chvíle nebyl takový jako dosud. Ale to, že by se tihle dva dali někdy v budoucnu dohromady, také není tak úplně pravděpodobné a ani jednoduché.

Viky je totiž těhotná a dítě čeká s Petrem. Ten to ovšem v tu dobu netuší, protože s Viky nikdy ani nic neměl – ale naopak spal s její vymyšlenou sestrou Alex neboli Lady X. Zkrátka je to tak komplikované, že to nejspíš celé nerozmotá ani další seriálová sezóna, která se začátkem září vrátila na televizní obrazovky.

Komplikace s herci

I když Štěpán Benoni jakožto „Mařenka“ v seriálu vesele hraje dál, u jeho hereckých kolegů je tomu úplně jinak. Těhotenství Viky totiž nebylo smyšlené, nýbrž reálné. Herečka Eva Burešová je tedy aktuálně na mateřské dovolené a v seriálu se minimálně po nějaký čas nebude fyzicky objevovat, bude s ním propojena jen na telefonické bázi. I herec Robert Urban (představitel soudce Petra) připustil, že společné scény dotočili již před prázdninami, takže také on si od seriálu teď dává neurčitou pauzu.

Jak to tedy bude dál, nikdo v tuhle chvíli netuší – a možná to dost dobře neví ani sami scenáristé.

Zdroje článku: