Středeční Ulice: Lumír chce vidět rodinu u jednoho stolu, a tak se Vendula ponižuje před Martinou

Středeční Ulice: Lumír chce vidět rodinu u jednoho stolu, a tak se Vendula ponižuje před Martinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír ze Skotska přinesl spoustu laskomin, jenže zjišťuje, že je nebude mít komu rozdat. Respektive rozdávat je může, ale každému členovi své rodiny samostatně. Jak se totiž dozvěděl, zase se v jeho nepřítomnosti stalo něco, co způsobilo, že k jednomu stolu svou rodinu neusadí. Bláhově si myslí, že kdyby byl doma, vše by se zvládlo o dost lépe. Ale to se nejspíš plete. Takhle nezastupitelný zase není a diváci by se bez něj pár dílů ještě klidně obešli.

Kateřina se tváří jako bůh pomsty, když vidí Vendulu

V jednom měla Vilma Nyklová pravdu, když promlouvala Vendule do duše. Martina zdědila maminčiny děčínské manýry. Ty dvě si o sobě myslí, jaké to nejsou hvězdy. Pravdou ale je, že právě příjezd Martiny u Nyklů vyvolal velké pozdvižení. Lumír chce, aby se všichni kamarádili, to ale nejde. A vidět je to i na chování Kateřiny. Kateřinu umí, stejně jako její dcera Martina, pořádně rozčeřit vody. Pamatujete, jak tehdy Ingrid na přímo řekla, aby se už konečně odstěhovala od Lumíra? A proč?

Aby pak ona mohla dělat cavyky z toho, že u něj nechce trvale bydlet? Když jsou holky takhle se vším nad věcí, tak proč Kateřina nenechala Ingrid tam, kde byla? Proč tomu nedala volný průběh? Teď u Lumíra stejně není a na Lexíka čas ve stejné míře jako Ingrid nemá. A když pak k nim do hospody přikluše Vendula s omluvou, tváří se jako bohyně pomsty. Copak chce ta hysterická žárlivka její nevinné a na smrt ublížené holčičce?

Vendula by potřebovala trošku více sebevědomí

Ačkoliv představitelka Venduly, herečka Anežka Rusevová, zhubla, větší sebevědomí, které by kvůli tomu měla mít, se do její postavy Venduly moc nepromítlo. Stačí, aby se Martina cítila ublíženě a Lumír zavzdychal nad svým snem kompletní rodiny, a ona hned kluše za Martinou, aby jí řekla, jaká to není žárlivka. Martina si ji řádně vychutnává a vína, které přinesla, se záměrně ani nedotkne. Jsou tedy kamarádky, nebo ne? Ať už je to jakkoliv, Vendule to může být úplně jedno. Na rovinu jí měla říct, že ženatého chlapa hned nemusí objímat, považovat ho za nejlepšího kamaráda a žádat po něm nějaké domácí práce ve svém novém bytě. Se svým šarmem přece mohla poprosit kohokoliv, no ne? Jí by snad nevadilo, kdyby se její přítel začal motat kolem jiné?

Zdroj článku:
  • Autorský text