Specialisté se na jaře vrátí s desátou řadou ve známém obsazeni

Specialisté se na jaře vrátí s desátou řadou ve známém obsazeni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fenomén mezi domácími kriminálkami přivede v premiérových epizodách kompletní tým kriminalistů pod velením majora Josefa Strouhala (Martin Dejdar). Šéfovat bude týmu ve složení: kapitáni Martin Kovář (Jiří Hána), kapitán Matěj Karas (Marek Lambora) a kapitánka Zuzana Koutná (Zuzana Kajnarová).

Chybět ovšem nebude ani přímý nadřízený majora Strouhala, plukovník Pavel Vondráček (David Prachař), koronerka MUDr. Iva Malinková (Gabriela Míčová) nebo forenzní technik Václav Holeček (Matouš Ruml).

záběr z natáčení
záběr z natáčení | Zdroj: TV Nova

Neoddělitelnou součástí jednotlivých příběhů zůstanou zajímavá místa v Praze i jejím okolí, která budou mnohdy velmi důležitým prvkem při hledání pachatelů trestných činů. I v nové řadě se některé napínavé případy protáhnou do dvou dílů a v epizodních rolích uvidí fanoušci detektivek řadu známých herců, například Pavla Zedníčka, Annu Čtvrtníčkovu, Kláru Cibulkovou, Veroniku Čermák Mackovou, Radka Zimu, Mariána Rodena, Simonu Hábu Zmrzlou, Martina Zahálku nebo Romana Říčaře.

Kromě napínavých případů a dvojitých epizod tvůrci slibují poutavé příběhy s překvapivými zvraty. A chybět nebudou ani pohledy do osobního života oblíbených vyšetřovatelů. Právě možnost poznávat postavy i z jiné perspektivy a poznat i jejich život v soukromí je pro diváky ještě atraktivnější.

O oblíbenosti seriálu svědčí i sledovanost předchozí deváté řady, kterou TV Nova uvedla na jaře letošního roku. Premiérové případy týmu Specialistů si během pondělních večerů pustilo v průměru 28,92 % diváků. Po dobu devatenácti večerů sledovalo podle průzkumů kriminálku v průměru 1,201 milionu diváků starších 4 let.

Rozhovor s Martinem Dejdarem

Jaká bude jubilejní desátá řada Specialistů z Vašeho pohledu?

Já myslím, že bude velice zajímavá. Bude akční, takže Specialisté rozhodně neztratí nic ze své napínavosti.

Takže se major Strouhal opět dostane do akce?

 Ano, kromě klasického vyšetřování natáčíme opět i nějaké střílení, znovu se hodně pohybujeme v exteriérech, což je moc fajn a baví nás to. Navíc jsou i samotné případy zajímavé a napínavé. My herci máme stále Specialisty rádi a doufám, že je budou mít i nadále rádi i diváci.

Těšil jste se po pauze v natáčení zpátky na plac?

Docela jo, protože pauza byla poměrně dlouhá. Sice jsem si volno užil, protože i to je potřeba, ale jak jsem činorodý člověk a mám tuhle práci rád, tak jsem se už mezi kolegy těšil.

A nenašli se fanoušci, kteří by vám psali, že už vás zase chtějí vidět v nových dílech Specialistů?

Já příliš nečtu reakce na sociálních sítích, ale při osobních kontaktech se mě například diváci po představení v divadle, nebo dokonce kamarádi v Americe, kde také sledují Specialisty, ptali, kdy už půjdou nové díly. Uklidňoval jsem je, že si musí ještě chvilku počkat, ale z jejich reakcí cítím, že zájem o nové díly rozhodně je.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text