Díky seriálu Vražedné pobřeží jsme se podívali do různých zemí světa. Připomeňme si příběhy slavné dvojice Nicka a Sylvie

Díky seriálu Vražedné pobřeží jsme se podívali do různých zemí světa. Připomeňme si příběhy slavné dvojice Nicka a Sylvie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mexiko, Izrael, JAR i Mauricius. Tam všude štáb vyrazil, aby nám přinesl nezapomenutelný kriminální seriál Vražedné pobřeží. Jak dobře si pamatujete hlavní kriminalisty, kteří si byli po rozumové stránce zcela rovni?

Seriál kanadské výroby se zaměřuje ne na velkého profesionála, který nikdy nic nezkazí, a jeho učně, který je mu přítěží, ale na rovnocennost obou vyšetřovatelů. Přestože každý ze dvou hlavních hrdinů má jinou minulost, společně řeší různé případy a jde jim to spolu velmi dobře. Společného mají jen to, že se jedná o dva detektivy. Ženská hrdinka Silvia Girardová je bývalá turistická vedoucí, zatímco mužský hrdina Nick Slaughter byl váženým důstojníkem policejních složek. Oba dva hrdinové se neustále popichují kvůli rozdílnosti pohlaví, což je někdy úsměvné, ale občas to zajde příliš daleko.

Nick Slaughter, kterého známe jako toho ve vlající havajské košili, je bývalý protidrogový expert. Proč už tam neslouží? Protože je to dobrák, který se odmítal podílet na korupci. A tak odešel a zkusil své štěstí jako soukromý detektiv. Nežije ale perfektní život, neustále mu chybějí finance a místo toho, aby čas trávil něčím, co mu pomůže postavit se na vlastní nohy, vyhledává přítomnost žen. Až jej jednou navštíví paní Silvie, která je značně znuděná prací v cestovní kanceláři a hledá změnu zaměstnání. Náš hrdina ale naši hrdinku posílá pryč. Najme ji až později, když si uvědomí její hodnoty a všimne si jejího talentu.

A dostáváme se do hlavního děje celého seriálu. Pohodový Nick, který téměř nikdy nebere nic vážně, ale zato si dokáže život pěkně užít, a zvědavá Sylvie, která mistrně ovládá veškerou technologii, hlavně počítače, spolu vytvoří dokonalý detektivní pár, kterému neunikne jediný detail. Pochopitelně všechny záhady, které nikdo před nimi nevyřešil, spolu vyřeší. Ústřední melodií seriálu byla píseň „Anyway the Wind Blows“, která se dočkala velkého úspěchu a stala se svého času hitem.

A nezapomeňte na náš kvíz, který je věnován tomuto seriálu. Neboť člověk si rád zavzpomíná na staré dobré časy a opět se vrací k tomu, co ho bavilo dříve.

Seriál Vražedné pobřeží okouzlil především náctileté publikum, které se ho nemohlo nabažit. Ale tak je to se vším: něco přijde a je to trhák, ale za několik let se o tom téměř nemluví. To neznamená, že seriál byl nějak špatný. Naopak, v televizích ho můžeme vidět dodnes. Záleží pouze na nás, zda si ho pustíme. Ve své době ale byl úspěšný více než dost a vydělal velké množství peněz, což určitě také o něčem vypovídá. A pokud jste jeho věrnými fanoušky i v dnešní době, nemáte se za co stydět. Nejste sami.

Zdroje článku: