Véronique Genest: Role komisařky Julie Lescaut ji provázela celých 22 let, dnes je z ní šmrncovní dáma

Véronique Genest: Role komisařky Julie Lescaut ji provázela celých 22 let, dnes je z ní šmrncovní dáma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když půvabná Francouzka v roce 1991 kývla na nabídku od svého kamaráda Jeana-Pierra Guerina a natočila pilotní film k seriálu z policejního prostředí, netušila, že se role mladé rozvedené komisařky stane její nejslavnější hereckou postavou, která ji proslaví po celém světě.

Osudová role

Véronique už nebyla žádný začátečník, když seriálovou roli přijala. Měla za sebou už vedlejší roli ve filmu Bankéřka, kde si zahrála po boku hvězdné Romy Schneider a další filmy Legitimní násilí, Tango, Spolek darebáků. Diváci ocenili především její herecký výkon v minisérii Nana (1981). Jde o příběh inspirovaný knihou Emila Zoly o kurtizáně Naně a jejich životních dramatech.

Natáčení seriálu Julie Lescaut trvalo mnoho let. Od začátku šlo o projekt, kdy se počítalo s natáčením několika epizod ročně (3-6). To umožnilo hercům pracovat i na jiných pracovních příležitostech.

Diváky si získala okamžitě

I přes množství divadelních a filmových projektů herečka zůstane především komisařkou Lescaut, matkou dvou dospívajících dcer a šéfkou policejního oddělení na okraji Paříže. Na své policejní stanici má na starosti třicítku podřízených a musí prosazovat spravedlnost a pořádek. Diváci ocenili v seriálu i to, že Julie není superhrdinkou, má obyčejné problémy jako žena v čele převážně mužského týmu. Seriál také pracuje s osudy svých postav mimo policejní práci a dává prostor jejich soukromým životům.

Klidné a zajištěné stáří

I když se poslední epizoda seriálu natáčela v roce 2014, Véronique se ani dnes nenudí. Ve svých 64 letech je stále aktivní, i když už nedostává tolik nabídek jako dříve. Věnuje se hlavně divadelnímu hraní. Seriál jí kromě popularity zajistil i pohádkové honoráře. Díky tomu si herečka může vybírat jen projekty, které jí opravdu zajímají a žije střídavě ve svém bytě v Paříži a ve své venkovské rezidenci, kterou si díky seriálu mohla dopřát. Na dítě si seriálová hvězda počkala až do svých 40 let a svou produkční firmu, kterou založila se svým manželem, pojmenovala po svém synovi.

Kromě práce se herečka angažuje i ve veřejném dění a například dvakrát podporovala prezidentskou kampaň Nikolase Sarkozyho.