Natálie Drabiščáková z Ulice slaví dnes narozeniny. Přemýšlíte, o koho vlastně šlo?

Natálie Drabiščáková z Ulice slaví dnes narozeniny. Přemýšlíte, o koho vlastně šlo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U některých seriálových postav si i po dlouhých letech přesně vybavíte, o koho šlo, kdo dotyčného hrál a jak se choval. U jiných budete marně přemýšlet, o koho vlastně šlo. Takový osud potkal i epizodní postavu Hany Kořínkové, kterou v novácké Ulici hrála herečka Natálie Drabiščáková.

Natálie Drabiščáková se v seriálu TV Nova neobjevovala od počátku, naopak přišla až po dlouhých letech. A také v něm moc dlouho nezůstala. Když se to sečte, tak se objevila dohromady pouze ve 27 epizodách. A proto je logické, že mnoho diváků se nyní jen těžko rozpomíná, o koho vlastně tehdy šlo.

Maminka Marcely

13. září oslaví Natálie Drabiščáková 49. narozeniny. V Ulici ovšem mohla působit o něco starším dojmem, protože do děje vplula poměrně nečekaně jakožto Hana Kořínková, tedy maminka Marcely Kořínkové. A její postava nebyla typicky „maminkovská“, aby si ji diváci na první pohled zamilovali. Ba naopak, působila často až negativně, protože jakožto starostlivá matka neustále obletovala dceru i manžela a mnoha divákům doslova lezla na nervy neustálým pokřikováním „Macíku“. A možná i proto po pár epizodách začala ustupovat do pozadí, až zmizela úplně.

Slovenka v Česku

Na první pohled diváka zaujme určitě to, že tato česká herečka je ve skutečnosti Slovenka. V tomto sousedním státě se narodila, ale dnes už tam nežije a do Česka přeběhla už v mládí. Vystudovala tady totiž JAMU, kde se naučila česky, a to tak dobře, že poté mohla hned naskočit do divadla. Divadelní kariérou to u ní začalo a pořád je to pro ni hlavní zdroj její obživy. I přesto ji ale čas od času můžeme vidět ve filmech nebo seriálech, kde hraje obvykle menší role.

Natálie Drabiščáková s Ivou Pazderkovou, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Žít divadlem

Drabiščáková hrála 14 let v pražském Divadle Na zábradlí, kde vystřídala velkou spoustu rolí. V současnosti ji můžeme naživo vidět v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích.

Filmových rolí má na kontě jen pár, zato seriály se dokáže docela dobře uživit. Zaujala zejména v Ochránci, Specialistech a Já, Mattoni. V minulosti hrála ale i ve Vyprávěj, Doktoru Martinovi nebo Zázracích života.

Soukromý život

Kdo by pátral po zajímavostech a pikantnostech ze života Natálie Drabiščákové, neuspěje. V bulváru se o ní nepíše, lidé ji příliš neznají. A ona to přesně takhle chce. Herečka o sobě říká, že je spíš samotářská a nejraději má přírodu. Do společnosti a na večírky ji to rozhodně netáhne. Děti žádné nemá, ale zato miluje zvířata – a ta svá považuje za svou rodinu.

A jak se dostala k herectví? Díky dramatickému kroužku, který začala navštěvovat jako školou povinná dívka a kde se naprosto zamilovala do divadla. Za svým snem od té doby neústupně šla, až se jí doopravdy splnil.