Novodobé čarodějnice ve světě celebrit nejsou zase tak neobvyklé

Novodobé čarodějnice ve světě celebrit nejsou zase tak neobvyklé
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není to zase tak dávno, co se za čarodějnictví upalovalo, ale dnes se k řemeslu, které je možná ještě starší než nejstarší řemeslo světa, hlásí další ženy a některé možná znáte, alespoň prostřednictvím televizních obrazovek.

Květa Fialová

Za všechny dobré čarodějnice si můžeme zavzpomínat na Květu Fialovou. Herečka, která neprožila zrovna šťastné události v mládí, se v pokročilém věku proměnila v éterickou bytost a k čarodějnictví se hrdě hlásila. Možná nebyla pravidelnou účastnicí sabatu, ale už ve 14 letech ji věci mezi nebem a zemí začaly zajímat a věřila, že v každé ženě je kus magie a je jen na ní, zda tuto schopnost v sobě probudí a pěstuje.

Jak přiznala, na koštěti jí to sice nešlo, ale už za tuhého socialismu chodila na tajné schůzky spolků, které se zajímaly o tajemno. Sama si ráda nechala v životě napovídat od balíčku karet nebo kyvadla.

Helena Růžičková

Pokud jde o ženy, které prokázaly své věštecké schopnosti, určitě je potřeba zmínit herečku Helenu Růžičkovou, která byla mezi kolegy uznávanou kapacitou, pokud šlo o věštění a horoskopy. Věštila z kávové sedliny, zajímala se o numerologii, věštění z ruky a z karet. Své nadání údajně zdědila po své mamince Draze Málkové, která předpověděla bombardování Prahy.

Není tajemstvím, že režisér Vojtěch Jasný obsadil do filmu Všichni dobří rodáci jen herce, kteří měli podle Heleny Růžičkové dobrý horoskop. Kdo nevyhovoval, měl smůlu. Růžičková si údajně měla předpovědět na den přesně i svou smrt.

Hana Zagorová

Hana Zagorová, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

S magií a tajemnem si pohrávala i Hana Zagorová, která víru v sílu přírody získala v souvislosti se svou nemocí. Věnovala se alternativní medicíně a objevila v sobě léčitelské schopnosti. I ona byla přesvědčená, že každý člověk v sobě má určité schopnosti, které se dají označit za magické, ale bohužel běžný životní styl, který máme už od dětství nalinkovaný, tyto schopnosti potlačuje.

Uršula Kluková

Uršula Kluková, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Další z rodiny čarodějnic je Uršula Kluková, která tento „dar“ zdědila po matce. Uršula dokonce složila náročné věštecké zkoušky. Svým koníčkem si přivydělávala v jednom pražském kadeřnictví. Sama však tvrdí, že karty jsou pouhým nástrojem k poznání a vše je ukryto v podvědomí člověka.

Zdroje článku:
  • Nostalgie,
  • autorský článek