ZOO: Sid je sice naplno ponořená do práce, ale lidé kolem ní mají větší starosti

ZOO: Sid je sice naplno ponořená do práce, ale lidé kolem ní mají větší starosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vře to i v areálu zoo. Vše se připravuje na usmrcení mladého žirafího samce. Je to smutná věc, a přestože se to běžně děje, zábavný rodinný seriál by se bez toho určitě obešel. Vše má na starosti Anežka a ani jí není situace lhostejná.

Veterináři by neměli utrácet mladá zdravá zvířata, která člověk úmyslně přivede na svět. Jenže Anežka to bere i z druhé stránky a ví, že by sameček Franta musel žít v izolaci a trápil by se celý život. Proto ji doslova ohromil bývalý manžel Ruda Krásný, který přišel v okamžiku, kdy už bylo o osudu zvířete rozhodnuto, a nabídl řešení. Vezme si ho on. Má přece dost místa a zkušeností, aby mohl pro mladého samce vytvořit dobré podmínky.

Jenže to, co vypadalo jako dobrý úmysl, se posléze při jednání s Albertem ukázalo jen jako další způsob, jak chtěl Ruda přijít k penězům. Nejenže chtěl po Albertovi zajistit odvoz, ale dožadoval se i nemalé finanční odměny za to, že si zvíře vezme.

Z obchodu tak sešlo a uražený Ruda si celou věc nemínil nechat pro sebe. Když potkal ve vestibulu dvojici mladých lidí, kteří se angažují v ochraně zvířat, hned si musel ulevit a později v baru jim odvyprávěl svou verzi příběhu, jak chtěl nebohého samce zachránit, ale nebylo mu to ze zlovůle vedení zoo umožněno.

Albertův plán, že vše musí proběhnout v tichosti, nevyšel. Udělal tedy první velké rozhodnutí na ředitelské židli a pozval pár novinářů, aby jim odborně bylo vysvětleno, že to tak prostě běžně chodí. Nebyl ovšem až tak velký hrdina a novinářům předhodil Anežku.

Na tu se toho teď zase sesypalo nějak moc. Opět se nechala oklamat od Rudy a k tomu ještě musela mluvit veřejně o celé smutné události. Ale to ještě nebylo všechno. Ruda a jeho noví kamarádi přišli bránit s transparenty výběh žiraf, aby zachránili život nebohému zvířeti. A Ruda se také nechal slyšet.

Nikdo z přítomných protestujících nevěděl, že zvíře bylo v úplně jiném výběhu, a tak jejich snaha nevyšla. Když k nim došla Anežka, už měla Rudy plné zuby, a tak všem řekla svou verzi záchrany, kterou Ruda plánoval, a navíc je ještě upozornila, že by se měli spíše zaměřit na podmínky, v jakých chová zvířata on. Ruda nejspíš pochopil, že tentokrát z Anežky žádné peníze nevytáhne, a ona zase nebyla tak moc překvapená z jeho chování. Ani Eliška si naštěstí k svému povedenému otci nevytvořila nějaké citové pouto, protože jeho zájem ji byl od začátku podezřelý.

Zdroje článku: