Nejsexy muž století a šlechtic Sean Connery slaví 90. narozeniny. Jak šel čas s nejcharismatičtějším agentem 007

Nejsexy muž století a šlechtic Sean Connery slaví 90. narozeniny. Jak šel čas s nejcharismatičtějším agentem 007
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Několik vyznamenání, titulů a filmů. Tohle stihl za 90 let svého života, právě dnes slaví narozeniny. V jakých filmech tohoto herce můžeme vidět? A jaká získal ocenění? Jamese Bonda zná celý svět, jak žije jeho představitel Sir Thomas Sean Connery?

Agent 007!

Asi největší role, díky které ho zná celý svět. Jamese Bonda ztvárnil v akčních filmech Dr. No, Srdečné pozdravy z Ruska, Goldfinger, Thunderball a Žiješ jenom dvakrát. Potom se Connery objevil v bondovkách Diamanty jsou věčné a Nikdy neříkej nikdy.

Kde ještě hrál?

Tohoto skvělého herce můžeme vidět i v psychologickém thrilleru Marnie, akčních filmech Liga výjimečných a Hon na ponorku. Ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava, což je třetí díl o tomto archeologovi, si zahrál otce hlavního hrdiny.

Vyznamenání

Ta získal hned čtyři. Za významnou práci na poli literatury získal Řád umění a literatury, v roce 1991 Řád čestné legie, dále Řád britského impéria a posledním je Řád Manuela Amadora Guerrera, což je nejvyšší vyznamenání Panamské republiky.

Co se týká filmových ocenění, taky jich nemá málo. Získal Oskara za nejlepšího herce ve vedlejší roli ve filmu Neúplatní, kde si zahrál po boku Kevina Costnera a Roberta De Nira. Získal také tři zlaté glóby a je držitelem dvou cen BAFTA, Britské akademie filmového a televizního umění.  

Osobní život

Od roku 2000 může užívat titul Sir. Říká se o něm, že je Největší žijící Skot. Tituly, které se týkají jeho krásy, získal rovnou dva. Poprvé byl v roce 1989 označen časopisem People za Nejsexy muže, ale jakoby to bylo málo! O rok později, ve svých 69 letech, se stal dokonce Nejsexy mužem celého století.

Jeho první manželkou byla herečka Diane Cilento, se kterou má syna Jasona Conneryho, který je také hercem. Jeho druhou manželkou je od roku 1975 francouzská malířka Micheline Roquebrune.

Podívejte se do naší galerie, jak šel čas s Seanem Connerym.