Nově na Netflixu: Nejspíše nejkrvavější pokračovaní brutálního filmu není vhodné pro každého

Nově na Netflixu: Nejspíše nejkrvavější pokračovaní brutálního filmu není vhodné pro každého
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud chcete sledovat Texas Chainsaw Massacre na Netflixu, musíte mít opravdu silný žaludek. Celý film totiž funguje především na premisy, že se koukneme na lidská jatka. Mimořádně drsné pokračování hororové klasiky je ale přesto hodně povedené.

K čemu se ten film váže?

Nebudeme si nalhávat, je to velmi komplikované pochopit správné pořadí ve franšízy kolem texaské motorové pily. Aktuálně totiž máme pět časových os, které zahrnují osm filmů, a je tím pádem skoro stejně matoucí jako konkurenční Halloween. A zrovna Halloween je dobré klíčové slovo, protože nový Texas Chainsaw Massacre, které lze nyní streamovat přes Netflix, má v mnoha ohledech podobnosti s filmem s Michaelem Myerse z roku 2018.

Stejně jako Halloween (2018) ignoruje i nejnovější Texaský masakr motorovou pilou od Davida Garcii Blue všechna minulá pokračování a remaky, které se objevily od originálu. To znamená, pro novinku na Netflixu je relevantní pouze originál z roku 1978. Olwen Fouéréová navíc vklouzne do role Sally Hardestyové, která v té době jako jediná přežila masakr – a jako babce ozbrojené brokovnicí jí vůbec nevadí se u bláznivého Leatherface pekelně pomstít.

Toto je děj

Melody (Sarah Yarkinová) je influencerka a společně se svou mladší sestrou Lilou (Elsie Fisherová) a jejími přáteli Dantem (Jacob Latimore) a Ruth (Nell Hudsonová) se vydávají do odlehlého a téměř opuštěného města duchů jménem Harlow. Skupina pevně věří, že klidný život v texaském venkově je naplní čerstvou silou. Přitom vůbec netuší, do jaké noční můry se chystají.

Před téměř 50 lety zde totiž řádil notoricky známý sériový vrah Leatherface a od té doby se z vesničky nehnul. S příchodem nováčků je na čase, aby se jeho krvavé ruce znovu uchopily motorové pily a dal se znovu do Melody a spol., ale na štěstí nejsou sami. Jako pomoc se objeví Sally Hardestyová (Olwen Fouéréová), která přežila nechvalně známý masakr v roce 1973 – a nyní dychtí po pomstě...

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.csfd.cz