Kočkování v Ulici: Landová roznese arogantní Duškovou na kopytech, její hněv si však vybije na Magdě

Kočkování v Ulici: Landová roznese arogantní Duškovou na kopytech, její hněv si však vybije na Magdě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Studentka Žofie se v 4185. dílu snaží vloudit do společnosti Svatky, ale ta s ní najednou nechce mít nic společného. Žofie je vůbec taková nestálá a nevyzpytatelná, a tak je lepší si na ni dát pozor.

Žofka totiž ráda donáší její přechytralé a všetečné matce zážitky ze školy a nezapomněla se pochlubit ani příhodami z lyžařského výcviku. A protože je paní Dušková velmi iniciativní a ráda se vozí po kantorském sboru a vedení gymnázia, navštíví ředitelku Landovou, aby ji poučila o tom, jak si ona představuje, že by školou pořádaná akce měla vypadat. A Landová od ní potlesk za organizaci a dohled na lyžařském výcviku rozhodně nesklidí.

Lumír se slituje nad Lexíkem a jeho kamarády z oddílu Drozdů a nabídne se, že bude skupinu kluků vést po dobu, co bude jejich skutečný vedoucí Ježek zraněný. Dá dokonce přednost vázání uzlů, aby byl na kurz připravený, před mejdanem s Tondou Hložánkem. Ten se však nedá jen tak odbýt, a tak vážou uzly spolu. A k tomu si dají nějakou tu skleničku, dvě, tři, deset. Druhý den se Lumír probouzí s opicí, ale o kluky se postará. Shoda okolností je zavede do hospody, kde jim Kateřina nabídne útočiště a dělá jim společnost. Lumírovi znovu vytře zrak tím, co předvede. Ten ji potom, opět v podnapilém stavu, vychvaluje Vilmě Nyklové. 

 
 

Ředitelka Landová se od Duškové navíc dozví věci, o kterých neměla ani tušení. Třeba to, že Prokop strávil noc u Magdy v pokoji s lahví vína. Landová před Duškovou nehne ani brvou a dělá, že byla o všem informována. Postaví se na stranu svých učitelů, ale jen tak to po odchodu Žofiiny matky nenechá. Magdu chce vidět hned v pondělí ráno v ředitelně.

Vanda je skutečně neuvěřitelně drzá a Jolanu akorát znovu vytočí. Když už se Jolana nad Vandou slituje a potká se s ní, přijde Vanda s tím, že chce na kurz horoskopů a zeptá se Jolany, jestli ji finančně podpoří. Jolana nevěří svým uším. Především, když jí téměř čtyřicetiletá Vanda řekne, že by rodiče měli podporovat svoje děti na studiích. I přesto Jolana dostane nápad, že za Vandu zaplatí celý její dluh, který čítá několik set tisíc. Opět to bude Marie, která musí vrátit Jolanu nohama na zem. 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text