ZOO: Stánina dcera ve škole propadá! Za trest začne sbírat odpadky

ZOO: Stánina dcera ve škole propadá! Za trest začne sbírat odpadky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sandra, dcera chovatelky Stáni Smíškové, už dlouho nosí ze školy samé pětky, aniž by o tom někdo věděl. Třídní učitelka se rozhodla kontaktovat dívčina otce, který se odhodlal k ráznému kroku – každý den po vyučování bude Sandra chodit na brigádu.

Sandra má ve škole vážné problémy

Za Stáňou přijde do práce bývalý manžel, aby se jí zeptal na prospěch dcery Sandry. Ukázalo se, že dívka je na propadnutí hned ze tří předmětů – z matiky, chemie a fyziky – a vůbec se neobtěžovala o tom rodičům říct. Ani v ostatních předmětech to ale není žádná hitparáda. Stáňa jen ohromeně kouká s hořkým vědomím toho, že se jí dcera nesvěřuje nikdy s ničím. Nutno však podotknout, že ani ona se nepředvedla jako příkladně starostlivá máma. Nestíhala chodit ani na třídní schůzky.

Místo volna čeká puberťačku tvrdá dřina

Když Sandra po škole dorazí za mámou do zoo, tváří se, jako by bylo vše sluncem zalité. Přestože dostala pětku z ekonomie a začíná propadat z dalšího předmětu, nedělá si z budoucnosti těžkou hlavu. Stáňa se ji snaží povzbudit, že do konce roku zbývá dost času, aby se zlepšila, ale Sandra prohlašuje, že všem těm číslům a vzorcům prostě nerozumí. Je přesvědčená, že na látku gymnázia zkrátka nemá. Otec vidí hlavní problém v jejím neochotném přístupu.

Pokud si holčička odmítá zlepšit známky, fajn! Místo volna začne pěkně makat – každý den po škole, o víkendu i během prázdnin. Vydělá si na doučování, pak teprve může přestoupit na jiný gympl, když se jí tenhle nezamlouvá. Sandra hledá pomoc u mámy, která se ovšem přikloní na stranu táty. Alespoň dcerunka zjistí, že v životě není nikdy nic zadarmo.

Přítel Ed nabídne elegantní řešení

Stáňa vezme Sandru za ředitelkou Roklovou, aby jí domluvila brigádu v zoo. Sandra tak nastoupí jako uklízečka, ale největší starost jí dělá to, že v uniformě, bezpečnostní vestičce a s pytlem na odpadky vypadá jako socka. Obzvlášť trapně se bude cítit před Edem. On jí ale se sběrem odpadků pomůže a poradí i v tom, že by s rodiči měla v klidu probrat své studijní plány. Díky němu se dívka odhodlá mámě říct, že v září chce nastoupit na uměleckou školu nebo jazykovku, zkrátka něco, kde není matika. Nechce ale brigádničit v ZOO. Naštěstí Helena Pechová přijde se skvělým řešením…

Zdroj článku:
  • Autorský text