Chyť mě, když to dokážeš: Frank Abagnale je dnes uznávaným odborníkem, co mu k jeho úspěchu pomohlo

Chyť mě, když to dokážeš: Frank Abagnale je dnes uznávaným odborníkem, co mu k jeho úspěchu pomohlo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film popisuje příběh teprve šestnáctiletého Franka Abagnala, jenž se u policie proslavil velmi zvláštním koníčkem. Svou vychytralostí se dostal k letectvu, mezi lékaře, právníky a žil v neuvěřitelném luxusu, o kterém tolik snil. Za žádnou cenu se svého „nového“ života nechce vzdát, ani tehdy, když po něm pátrá téměř třicet států v USA.

Jeho případ dostal na starosti detektiv Carl Hanratthy, ovšem „lov Franka Abagnala“ se pro něj stává noční můrou.

Reálný Frank Abagnale ve filmu získal malou roli

Film je natočen podle skutečné události, kterou popisuje ve své knize reálný Frank Abagnale. Když v roce 2003 knihu vydal, uvedl, že celých 90 procent filmu vystihuje podstatu jeho životního příběhu. Dokonce si ve filmu i zahrál, a to francouzského policistu, který zatýká a poutá na autě Leonarda DiCapria.

Filmového Franka Abagnala měl ztvárnit Johny Depp

Když tvůrci filmu přemýšleli, koho do role obsadí, mezi navrhovanými byl Johny Depp a Leonardo DiCaprio. Skutečný Frank Abagnale si nepřál, aby Leonardo ve filmu hrál, ovšem jakmile zhlédl několik jeho filmů, svůj názor okamžitě změnil.

Sean O´Reilly nebo Carl Hanratty?

Frank Abagnale ve své knize záměrně zaměnil jméno FBI agenta, který Franka chytal. V knize je uveden pod jménem Sean O´Reilly, ale ve skutečnosti se jmenuje Carl Hanratty – vzhledem k tomu, že v té době stále pracoval u FBI, nechtěl ho kompromitovat.

Z podvodníka milionářem

Frank Abagnale byl v roce 1974 propuštěn na podmínku, začal bezplatně pracovat pro federální úřad v problematice falšování šeků či bankovních podvodů jako poradce. Abagnale si později založil firmu Abagnale & Associates, poskytuje poradenstvi o podvodech různým firmám. Dnes je z něj multimilionář a má za sebou napsané již tři knihy.