Souboj Titánů: Perseus bojoval v botách Nike a meč si vypůjčil od Parida z Tróje

Souboj Titánů: Perseus bojoval v botách Nike a meč si vypůjčil od Parida z Tróje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se bohové mezi sebou nepohodnou, dopadne to většinou tak, že za jejich roztržky pykají lidé. Tak tomu je i v tomto příběhu, Hádes se chce pomstít svému bratru Diovi za to, že ho poslal vládnout do podsvětí.

Jeho touhou po pomstě tak hrozí zkáza celého světa. Ovšem je tady ještě Perseus, který ani netuší, že je syn mocného Dia. Jak Perseus naloží se svým posláním? Dokáže se postavit Krakenovi, Medúze či samotnému Hádovi?

Neposlušný Pegas a maskovaná obuv Nike

Roli Persea ve filmu ztvárňuje Sam Worthington, který ve snímku předvedl několik kaskadérských kousků. Jenže ty se mu moc dobře v obyčejných sandálech neprováděly, proto tvůrci filmu přisli s botami Nike, na něž namalovali prsty tak, aby to vypadalo, že Perseus bojuje pouze v sandálech. Sam Worthington si ale musel poradit ještě s dalšími problémy - například s koněm (okřídleným Pegasem), jenž Sama vůbec neměl rád a neposlouchal jeho příkazy.

Některé rekvizity jste mohli vidět i ve filmu Trója

Sam Worthington použil k zabití Medúzy stejný meč, jako Orlando Bloom ve filmu Troja. Mimochodem, z tohoto stejného filmu si tvůrci vypůjčili i jiné rekvizity, například štíty a válečné kostýmy.

Vytvoření kostýmů a make-upů bylo časově velmi náročné

Pouze padesát lidí dokázalo vytvořit 3000 kostýmů pro 285 herců. Na nich si dávali záležet, nikdo neměl stejný, a také make-up s účesem byly pro každého velmi specifické. A pouze dva maskéři se věnovali make-upu Háda, Kaliba a tří čarodějnic.

Někteří herci byli mnohdy z natáčení znechuceni

Nejenom Sam Worthington měl při natáčení problémy. Přidala se k němu i herečka Gemma Arterton, která si zahrála Íó. Ta svůj kostým přímo nesnášela, neustále si buď ona sama, nebo někdo z herců či štábu, šlapala na její dlouhý plášť.

Na film se můžete těšit 14. 9. na Nova Cinema v 18:10 hodin.