Velká vlaková loupež: Po natočení filmu panovala u Seana Conneryho tichá domácnost (TV tip)

Velká vlaková loupež: Po natočení filmu panovala u Seana Conneryho tichá domácnost (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
K natočení filmu by zřejmě nedošlo, nebýt Edwarda Pierce, lupiče, který v roce 1855 uskutečnil velkou vlakovou loupež, která se zapsala do dějin kriminalistiky. Na mušku si vzal vlak plný zlata. Ovšem tímto zlatem měli dostat zaplaceno vojáci v Krymské válce.

Ve filmu vás zaujme celá příprava krádeže, která začíná duplikací čtyř klíčů potřebných k otevření trezoru. Jenže Edward to nebude mít vůbec lehké. Každý z klíčů hlídá jeden zaměstnanec banky. Podaří se mu všechny čtyři klíče získat?

Sean Connery roli odmítnul

Hlavního hrdinu ve filmu ztvárňuje oblíbený Sean Connery. Ten si zpočátku myslel, že natáčení bude příliš obtížné a nebezpečné, proto nejprve roli ve filmu odmítl. Až po přečtení Crichtonova románu a osobní schůzce s ním si všechno rozmyslel a roli přijal.

Některé kousky byly skutečně nebezpečné

Sean Connery měl správné tušení, natáčení vůbec nebylo jednoduché. Jistě si pamatujete nebezpečnou scénu, kdy stojí na střeše jedoucího vlaku. Při této scéně byl vybavený obuví, která měla podrážku z měkké gumy a střecha vagonu byla pokryta písčitým povrchem. Jenomže při skoku mezi vagony Sean uklouzl a moc nechybělo k tomu, aby spadl z vlaku. Když pak jeho manželka film a jeho kaskadérské kousky viděla, panovala u nich nějaký čas tichá domácnost.

Film popisuje skutečnou událost z roku 1855

Celý film je založen na skutečném příběhu, ke kterému došlo v roce 1855. A téměř všichni zločinci ve filmu skutečně existovali. Například postava Cleana Willyho, kterého ve filmu hraje Wayne Sleep, je založená na trestanci, jenž uprchl z věznice v Newgate. Vyšplhal na zeď měřící patnáct metrů a dokonce si poradil i s jejími kovovými hroty na konci. Ale postava Miriam, kterou si zahrála Lesley-Anne Down, byla vymyšlená.

Napínavou podívanou si nenechte ujít 24. 7. ve 20.00 hodin na televizi Prima MAX.