Kult hákového kříže (1998): V půlce natáčení dal režisér od natáčení ruce pryč

Kult hákového kříže (1998): V půlce natáčení dal režisér od natáčení ruce pryč
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Otec malého Dannyho a jeho staršího bratra Dereka byl zastřelen v černošském ghettu. Po tomto incidentu se Derek stal vyznavačem rasismu a vstoupil do skupiny Bílá síla. Po vraždě dvou černochů skončil ve vězení, kde mu život zachránil právě jeden z černochů.

Derek své hodnoty přehodnotil a po propuštění z vězení se vrátil domů ke svému mladšímu bratrovi Dannymu, který se vydal po stopách svého bratra. Podaří se Derekovi přesvědčit bratra o negativech Bílé síly? Jak na Derekovy názory všichni členové skupiny zareagují?

Rozpory mezi režisérem a hlavní postavou

Hlavního hrdinu Dereka ve filmu ztvárňuje Edward Norton, se kterým měl režisér Tony Kaye neustálé rozporuplné incidenty. Herec totiž až moc do filmu zasahoval, proto Tony Kaye od filmu odstoupil. Edward se pak na úpravách filmu podílel dál.

Tony se snažil, aby jeho jméno s filmem nebylo vůbec spojeno, své rozhodnutí vysvětlil široké veřejnosti, čímž porušil jisté stanovy Director's Guild of America. Vzhledem k tomu, že mu nebyl dovolen ani pseudonym v titulcích, studio a Director's Guild of America zažaloval.

Film doprovázela jedna žaloba za druhou

Na studio New Line Cinema žalobu podala také punková kapela Anti-Heroes, protože se jim nelíbilo, že jeden z herců má na těle vytetovaný její název. Členové skupiny nechtěli být s filmem jakkoliv spojováni, zejména co se týká skinheadů. Skupina se chtěla studiu pomstít, později vydala písničku NLC, která New Line Cinema ztrapňuje.

Edwardovo odhodlání pro film

K Edwardu Nortonovi se zase vrátíme. Svou roli bral velmi vážně, už dva a půl roku před samotným natáčením se na film začal fyzicky připravovat. Během té doby nabral 15 kilo svalové hmoty. Jeho postava měla ve filmu kouřit, Edward to ale razantně odmítl.

Na film se můžete těšit 2.7. ve 22.00 hodin na Nova Cinema.