Marečkovi v šoku! Jak se dnes večer dozví, že chtěl Jakub skočit ze střechy?

Marečkovi v šoku! Jak se dnes večer dozví, že chtěl Jakub skočit ze střechy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věrka s Lubošem si v bulvárním plátku přečtou o Jakubově pokusu o sebevraždu. Především Věrku to silně zasáhne. Začne si vyčítat, že byla slepá vůči jeho volání o pomoc. Napjatá atmosféra panuje i mezi Lumírem a Vilmou, kteří se opakovaně hádají kvůli Kateřině. Tu se Lexík rozhodne pozvat na oslavu.

Jakub skončí na psychiatrii, Karla v slzách

Jirkovi samozřejmě vadí, že ho Karla neposlechla a vydala se za Jakubem sama. Kryštof se rozhodně nesmí dozvědět, že byla místo rodinné oslavy a kina právě s ním a za tak napjatých okolností. Jirkovi se naštěstí podaří i před šéfem zahrát, že Karla vlastně při zásahu vůbec nebyla. Namluví všem, že čekala dole v autě jakožto náhradní vyjednavačka pro případ potřeby. Horší ale bude, jestli se Jakub – toho času zavřený na psychiatrii – rozpovídá, jak to bylo doopravdy.

Karla namluví Kryštofovi, že nemohla přijít do kina kvůli nečekanému zásahu, ale zamlčí, že se jednalo o Jakuba. Naneštěstí její tajemství vyjde najevo, když se v novinách objeví článek o Jakubově pokusu o sebevraždu. Mára nemusí být Einstein, aby si to spojil dohromady. Připadá mu divné, co mohlo pana scenáristu přimět k tak zoufalému činu. I Věrka je z toho hrozně špatná. Vyčítá si, že Jakubovi nepomohla, ačkoli na něm už dlouho pozorovala, že je nešťastný. Chce ho teď za každou cenu nějak podpořit. Všestranný tlak už Karla nezvládá a v závěru večera se rozpláče.

 Lexík pozve Kateřinu na svou oslavu, co na to Vilma? Zdroj: TV Nova

Lexík pozve Kateřinu na svou oslavu, co na to Vilma?

Vilma Lumíra pořád jen kritizuje kvůli jeho rozmarům, vztahu s Kateřinou a tomu, jak celá věc působí na Lexíka. Občerstvení na chlapcovu narozeninovou oslavu chce připravit spolu s Vendulou, která se rozhodne upéct dort a možná se pustí i do pečení dalších dortů. Má totiž spoustu nových nápadů, co by se daly využít pro bistro.

Lumír se s Vendy poradí ohledně pozvání Kateřiny. Ani ona si nemyslí, že by to byl dobrý nápad. Babička by se akorát naštvala. Velké dilema ovšem vyřeší sám Lexík, když Kateřině předá nakreslenou pozvánku. Potěšená hospodská je na rozpacích. Neví, jestli vlastně může přijmout, ale Lumír prohlásí, že když ji Lexík pozval jako svou kamarádku, nemá ani Vilma důvod něco namítat. Ta si však myslí, že Lumír Lexíka zmanipuloval.

Bára zvažuje cestu do Izraele. Je to ale rozumný nápad?

Frantu štve, že mu Skyler nezvedá telefon. Ona i Chris jsou teď v Amsterdamu, aby si Skyler mohla vzít od Dirka zbývající věci. Co když ji ale bývalý přítel přesvědčil, aby se k němu vrátila? Co když právě proto nebere telefon? Na Skyler nikdy nebylo spolehnutí, své názory a rozhodnutí mění ze dne na den, a tak je František pochopitelně značně nervózní.

Naštěstí mu to pak Skyler přece jen zvedne a ujistí ho, že zítra dorazí i s Chrisem do Prahy, jak bylo domluveno. Tím Frantu poněkud upokojí a jemu dojde, že by se měl pro změnu věnovat zase chvíli Báře. Poslední dobou jejich vztah docela zanedbával. Bára mu navíc oznámí, že jí zaměstnavatelé nabídli, aby s nimi jako chůva odjela na měsíc do Izraele. To by znamenalo další dlouhé odloučení – a možná i příležitost pro Skyler, aby se s Frantou sblížila?

Zdroj článku:
  • Autorský text