Bára Jordánová nebo JUDr. Danuše Křížová –⁠ obě role herečce Tereze Brodské sedly

Bára Jordánová nebo JUDr. Danuše Křížová –⁠ obě role herečce Tereze Brodské sedly
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dlouhá léta znali diváci Terezu Brodskou zejména jako maminku dvojčat Báru Jordánovou z Ulice. Aktuálně se herečka dostává do povědomí diváků jako soudkyně JUDr. Danuše Křížová v seriálu ZOO, kde jí role maminky zůstala, avšak v trošku jiné formě. Proč jsou obě tyto role jako stvořené přímo pro Terezu?

Rozpad manželství a nový vztah 

Kdo sledoval seriál Ulice od samého začátku, určitě dobře zná rodinu Jordánových, která byla jednou z hlavních dějových linek po několik let. Zprvu rodinná idylka, ve které žila Bára v podání Terezy Brodské se svým manželem Tomášem, kterého ztvárňuje herec Petr Vacek, se později začala rozpadat. Nejdříve se Bára tajně setkávala se svým kolegou z výrobny hraček, kterého hrál Petr Kříž, nicméně tato „bokovka“ se osudnou manželství nestala, protože ji Bára včas ukončila.

Zlom nastal až tehdy, když se Tomáš zamiloval do své mladší kolegyně a rozhodl se kvůli ní s Bárou rozvést. Tomu všemu přihlížely jejich děti, dvojčata Tereza (Patricie Pagáčová) a Matěj (Jakub Štáfek), které rozchod rodičů nenesly příliš dobře. Časem potkala svého dalšího životního partnera Ondru, jehož role se ujal herec Jiří Dvořák. Za Ondřeje se následně provdala a jejich odstěhování do domu mimo Prahu znamenal konec postavy Báry Jordánové v Ulici. Stejně jako v seriálu, i v reálném životě se dočkala šťastné lásky. Se svým manželem si už dlouhá léta skvěle rozumí. Společně vychovali dnes již dospělého syna Samuela, který jim dělá jen radost, avšak své soukromí si velmi střeží, proto o něm v médiích Tereza téměř nemluví.

Milující maminka i babička

Hrát milující maminku je jí zkrátka dáno, protože přesně taková je i v realitě, a tak péči o své potomky nemusí ani trochu předstírat. V seriálu ZOO se však její seriálové potomstvo „rozrostlo“ o další generaci, a tak se vedle svého ovdovělého syna Petra Kříže, mladého soudce, který pro své děti hledá novou maminku, stará také o vnoučata. Jako úspěšná a velmi inteligentní soudkyně JUDr. Danuše Křížová se snaží do vztahů svého syna vůbec nezasahovat.

Aktuální přítelkyně jejího syna Markéta jí však začíná tzv. „lézt krkem“, a tak je možná jen otázkou času, kdy svou nespokojenost dá synovi najevo. Danuše totiž pro svá vnoučata, která nesmírně miluje a udělá pro ně vše, chce pečující maminku, kterou v Markétě zkrátka nevidí. Role babičky Terezu Brodskou baví a se svými seriálovými vnoučaty si skvěle rozumí. Aby taky ne. Kvůli své nelehké životní zkušenosti z dětství se snaží pečovat o své potomstvo v reálném životě i v seriálu jak nejlépe umí, a tak je pro mladší generace skvělým hereckým i lidským vzorem.