Ve Zlaté labuti má Kamil Pullkráb našlápnuto na druhého největšího zloducha seriálu, ale Robin Ferro umí hodně překvapit

Ve Zlaté labuti má Kamil Pullkráb našlápnuto na druhého největšího zloducha seriálu, ale Robin Ferro umí hodně překvapit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro většinu seriálových diváků je tvář Robina Ferra vcelku neznámá, a tak jej teprve role zlatnického synka Kamila dostala do širšího diváckého povědomí. Bohužel to není v úplně dobrém světle. Jak to tak vypadá, brzy bude směle konkurovat zlodějíčkovi a podvodníkovi Markovi Záhořovi.

Možná na tom bude ještě hůř. Zatímco pohnutky Marka jsou alespoň částečně řízeny láskou, kterou stále pociťuje k Báře, přestože jí mnohokrát ublížil, Kamil jedná jen ze zášti a závisti. Syn věhlasného klenotníka sice správně cítí, že se mu děje nespravedlnost, jenže z ní viní nesprávného člověka.

Když se jeho otec musel vzdát vedení obchodu, Kamil pocítil velkou nespravedlnost, když tato pozice přešla do rukou Martina Kantora. Ten byl vlastně, stejně jako Kamil sám, učedníkem u Pulkrába seniora. Zbrklý mladík má svou pravdu a myslí si, že je Martin jednoduše připravil o živnost a hraje si na velkého šéfa. Jeho otec ho omlouvá tím, že je mladý, ale to nebude ten pravý důvod.

Kamil dokonce klesl tak hluboko, že dal Záhořovi plány k sejfu, aby mohl sejf vykrást. Měl jistotu, že se tak zbaví nového vedoucího Martina. Vůbec mu nedošlo, že může poslat za mříže nevinného člověka, který se ani o vedoucí pozici neucházel. Prostě nikdo jiný tam nebyl. Pokud si Kamil myslel, že se tím vše vrátí do zaběhnutých kolejí, asi si nevšiml, že je válka a že jako Žid může být rád, že má zatím práci i klid.

Jeho otec si to ale dobře uvědomuje. Také mu došlo, kdo byl pomocníkem zloděje a nakreslil mu plánky. Styděl se za syna, ale jako správný otec se rozhodl ho chránit. Proto oběma mladíkům řekl, že když to bude třeba, vezme vinu na sebe. To by vlastně znamenalo, že by Kamil svým jednáním poslal starého otce do vězení, ze kterého by se nejspíš už nevrátil.

Je tedy jasné, že postava Kamila asi nebude patřit do oblíbené seriálové sestavy kladných hrdinů. Těžko říct, co by musel udělat, aby své jednání hnané závistí dokázal ospravedlnit.

Ve svém živlu je v jiném žánru

Robin Ferro je však, navzdory své seriálové roli, hlavně komikem a krátká videa na YouTube s názvem Tři tygři baví tisíce lidí. Pro někoho trochu vulgární humor, pro jiné dokonalé uvolnění. V krátkých scénkách není sám – hlavním tahounem je jeho spolužák z konzervatoře Štěpán Kozub. Ve videích také často vystupuje Ferrův učitel jevištního pohybu Albert Čuba. Některé skeče jsou hodně peprné, ale podstatné je, že se lidé baví, a to je právě jejich účelem. Ze scének vznikl i celovečerní film Tři tygři, který má na ČSFD velice dobré hodnocení.

Zdroje článku: