Ordinace v růžové zahradě: Jak se točilo Aničce Slováčkové znásilnění a jak to vidí herec, který si zahrál násilníka

Ordinace v růžové zahradě: Jak se točilo Aničce Slováčkové znásilnění a jak to vidí herec, který si zahrál násilníka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už od prosince herečka Anna Jůlie Slováčková řeší prostřednictvím své postavy Radky znásilnění a ve Snídani s Novou se o své roli rozpovídala. Zastala se i svého kolegy, který se musí potýkat s nelibostí seriálových fanynek.

Postava Radky, kterou Anna představuje, dostala v současné sérii velký prostor. Už od prosince herečka natáčí nepříliš šťastné životní období své postavy. Nadneseně by se dalo říct, že Radka si prožívá hotové peklo. Poté, co zažila znásilnění od kolegy lékaře, se jí úplně změnil život a nešťastná událost, za kterou stál ve velké míře alkohol, pro ni odstartovala jednu nepříjemnost za druhou.

Informace o znásilnění se brzy roznesly po kamenické nemocnici a policie v tomto případě není úplně přesvědčená o tom, kdo je oběť.

Celá věc je o to horší, že Radka byla znásilněna člověkem, kterému důvěřovala jako lékaři a člověku. Byl to právě doktor Renner, kdo se jí jako jediný zastal, když dostala výpověď kvůli maléru se zdravotní dokumentací. Jako člověku mu věřila a měla ho za přítele. Bohužel neznala jeho temnější násilnickou stránku, kterou úspěšně skrývá. Nikdo Radce nevěří, že se situace stala tak, jak vypověděla na policii.

Renner nenechal nic náhodě a po obvinění si najal dobrého právníka, který mu pomáhá zdiskreditovat Radku, aby celá věc vyzněla tak, že si znásilnění vymyslela až dodatečně, aby si tím před sebou a před Vojtou omluvila nevěru.

A co na svou roli říká Anna Slováčková?

Ve Snídani s Novou Anička uvedla, že její dějová linka je vlastně poselstvím pro ženy, které potká podobná situace jako Radku, a váhají, zda se mají bránit. Často jejich příběhu nikdo nevěří a zůstávají se svým problémem osamocené.

To je vidět i v případě Radky, která nenachází zastání ani u svého manžela, který po odhalení její minulosti pochybuje, zda mluví pravdu.

Anička se na natáčení hodně připravovala a nastudovala si celou řadu materiálu k tomuto složitému tématu. I samotné natáčení, které se už od prosince točí kolem tématu násilí na ženách, je pro ni vyčerpávající.

Její herecký kolega Juraj Bača je podle ní velice milý a ohleduplný člověk a během natáčení nepříjemných scén se o ní hezky staral. Herec se také potýká s tím, že si jeho osobu lidé ztotožňují s jeho postavou a berou ho jako násilníka. Anička všem vzkazuje, že je to ten nejzlatější člověk na světě, který by ani mouše neublížil. Nedovede si představit lepšího partnera pro tak složité natáčení.

Zdroj článku: