Ordinace v růžové zahradě (1052): Radka konečně promluvila

Ordinace v růžové zahradě (1052): Radka konečně promluvila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Díl s názvem Znásilnění je vlastně o ženách. Jedna se učí randit, druhá překonat strach a další konečně nachází dobrou duši, které se může svěřit. Ale ustojí mladé manželství tak těžkou zkoušku?

Dominika je zamilovaná. Když se svěřuje Biance, dojde k nedorozumění a k několika úsměvným situacím. Bianka se nakonec rozhodne, že místo domlouvání rande naučí svou nezkušenou spolubydlící trochu zapůsobit na muže. A protože tréning dělá mistra, Dominika si to jde hned vyzkoušet.

Alena řeší mnohem komplikovanější problém. Na jedné straně je až po uši zamilovaná, ale na druhé straně na povrch vyplouvají staré rány. Když za Ondrou přijdou kamarádi a naplánují si horolezecký výlet, je z toho mírně vykolejená, protože myslí na to, že by se Ondrovi mohlo něco stát. Proto ho žádá, aby domluvenou akci zrušil. Ondra její důvody chápe, ale nadšený není. Na výlet se těšil a přijde mu, že se k němu Alena chová jako matka.

Alena si to dodatečně uvědomuje a zajde si postěžovat za matkou. Ta jí poradí, že se musí svým obavám postavit, jinak ji celou ovládnou. 

Nakonec Aleně dojde, že nemůže Ondrovi zakazovat věci, které má rád.

On je kupodivu velmi empatický a když věc znovu řeší, Alena uzná chybu a řekne svému mladému milenci, že by na podobný výlet chtěla jet s ním. A příležitost se najde dříve, než čekala.

Radka je chodící reklama na neštěstí. Všichni to vidí a nikdo není schopný si s ní sednout a zjistit, proč je tak vystrašená. Pobyt v nemocnici, který měla tak ráda, je pro ni peklem. Na Renera naráží na každém kroku a neumí se s traumatem divoké noci vyrovnat. Ani Vojta není schopný se s ní sblížit natolik, aby se mu svěřila. Situace se vyhrocuje i v práci a z jindy pečlivé ošetřovatelky je pohroma.

Nakonec jediný člověk, který pochopí podstatu jejího stavu, je doktor Valšík.

Radka konečně nachází někoho, komu se může svěřit.

On ze své pozice ale nemůže věc přejít podáním kapesníku, a tak se v kamenické nemocnici roztočí pořádný kolotoč. Doktor Rener je velice oblíbený lékař a Radka bude mít situaci hodně těžkou. A není jisté, zda celou věc stráví Vojta, který na Renera žárlil a určitě mu nebude jedno, že se bude aféra řešit v celé nemocnici a hodně dlouho.

 

Zdroj:

  • autorský článek