S dvojčaty se v českých seriálech roztrhl pytel. I tvůrci občas tápou

S dvojčaty se v českých seriálech roztrhl pytel. I tvůrci občas tápou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať už šlo pouze o ta seriálová, nebo i o ta skutečná, donedávna se moc dvojčat v seriálech nevyskytovalo. Dvojčata často jen díky své podobě získala různé role, a to bez toho, aniž by k tomu potřebovala talent či podobné předpoklady.

Seriál ZOO

Seriál ZOO je dvojčaty doslova zamořený – už se jich seriálem mihlo opravdu hodně. Některá jen seděla u stolu, jiná se v ději trochu zabydlela a dostala vlastní dějové linky. Nejzábavnější je, že už když tvůrci představili rodinu soudce Petra, udělali z jeho dětí dvojčata, přestože Ben a Sofie, v podání Adély Hesové a Jakuba Bartáka, nejsou ani stejně staří, ani nevypadají jako sourozenci. Vtipné je, že jak plynul čas a minulo přes sto epizod, tak najednou Ben slavil narozeniny, ale bez své sestry. Tvůrcům se tento detail někam vypařil.

Od odchodu Evy Burešové na mateřskou dovolenou bylo třeba děj nějak oživit, aby se seriál udržel na slušné sledovanosti. Na Pecháčkovou, která byla „tou druhou hvězdou“, se zřejmě tvůrci spoléhat nechtěli. Pak přišla éra Charlieho a jeho posedlosti dvojčaty.

Tato dějová linka nedává vůbec žádný smysl. Podnikatel Charlie a jeho gang dvojčat mají být lupiči, kteří zlým berou a hodným dávají. Není ale moc jasné, z čeho firma vlastně financuje svůj drahý provoz.

Casting na dvojčata zřejmě nebyl moc náročný. U některých děvčat šlo hlavně o role „křoví“, ale přesto se jedna dvojice dočkala větší herecké příležitosti.

Petřeková, Hesová, Barták a Pecháčková
Petřeková, Hesová, Barták a Pecháčková | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Barbora a Lucie Černé jako Tereza a Izabela (na úvodní fotografii) patří k nejoblíbenějším zaměstnankyním Charlieho vzkvétající firmy. Obě dívky nastoupily do seriálu jako hvězdy, které točily před pár lety reklamu s americkým hercem Bradem Pittem, ale k tomu jim tehdy stačil jen vzhled roztomilých malých dětí. Je těžké posoudit, zda mají herecký talent, protože v seriálu by ho stejně asi moc nerozvinuly. V současnosti hlavně stojí v kuchyni a vyrábí bonbóny. Občas je děj zajímavý, občas nudný, jak už to v dlouhých seriálech bývá.

Seriál Ulice

I v nováckém seriálu Ulice podlehli tvůrci pokušení a sáhli po dvojčatech. Ta první byla jen seriálová a šlo o děti Jordánových. Sourozence narozené ve stejný den si zahráli Patricie Solaříková (Pagáčová) a Jakub Štáfek.

Nedávno zřejmě produkce záviděla dvojčata konkurenční televizní stanici, a tak povolala na natáčení syny zesnulého Vladimíra Dlouhého a Petry Jungmanové, dvojčata Jana a Jiřího. Ti hrají v seriálu bratry Marka a Matěje. V seriálu dostali roli trochu problematických sourozenců, kteří postupně odkrývají nejedno tajemství.

Petra Jungmanová a synové Jan a Jiří
Petra Jungmanová a synové Jan a Jiří | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Petra Jungmanová si před lety v Ulici zahrála Martu Seidlovou, profesorku na škole. Kluci přiznali, že Ulici nesledují, ale když se jim naskytla příležitost si v ní zahrát, tak proč ji nevyužít. Oba studují na Pražské konzervatoři a mají i zkušenosti z divadla.

Zdroj článku:
  • autorský text