I Am Greta – Příběh mladé švédské klimatické aktivistky se dočkal vlastního dokumentu

I Am Greta – Příběh mladé švédské klimatické aktivistky se dočkal vlastního dokumentu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Teprve sedmnáctiletou Gretu Thunberg nyní zná celý svět. Už v patnácti letech začala se školními stávkami pro klima. Nový dokument společnosti Hulu mapuje 5 let jejího života a boje za změnu.

Greta se už v tak útlém věku zapsala do dějin. Její příběh je opravdu silný. Rozhodla se problémy s globálním oteplováním a změnou klimatu začít řešit a nepřestane, dokud to nedotáhne až do konce. Začala podporovat akce proti globálnímu oteplování a v roce 2018 začala s jejími vlastními školními stávkami. Získala řadu vyznamenání a ocenění. A její nezapomenutelný příběh se objevil i na filmovém plátně.

Dokument I Am Greta vyšel 13. listopadu 2020 na streamovací službě Hulu. Film nahlédne do hloubky problémů i do Gretina soukromí a života a ukáže nám, co ji přivedlo ke snaze změnit svět. O režii se postaral Nathan Grossman, natáčení I Am Greta mu trvalo dva roky. 

Byl promítán na několika filmových festivalech, například v Torontu nebo Benátkách. Tam sklidil poměrně velký úspěch. Dále bude dostupný v některých amerických kinech. 

Sedmnáctiletá Greta předstoupila před parlament i prezidenty a proslavila se svými srdcervoucími projevy. Svou odvahou dokazuje, že nic není nemožné. Sama je přece jen pořád normální dívka, která navíc trpí OCD a Aspergerovým syndromem.