Dnes v Ulici: Překvapivá objetí, potoky slz i dlouho očekávaná usmíření

Dnes v Ulici: Překvapivá objetí, potoky slz i dlouho očekávaná usmíření
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Martina přátelsky obejme Pavla a zanechá na něm stopy svého parfému, Vendule zoufalstvím vytrysknou slzy. Hysterickému pláči podlehne také Irena, když Prokop naznačí, že by rád odešel ze školy. Ti dva se pak ale usmíří, stejně jako dojatý Lumír s Tondou.

Naivní Vendula se rozhodne věřit víc článku než manželovi

Vendula věří, že po včerejšku už to mezi ní a Martinou bude jen lepší. Pak se ale stane něco, co jí vžene slzy do očí. Pavel se totiž zastaví v hospodě s čerstvou donáškou masa. Martina si ho odchytí a žádá po něm ujištění, že jsou stále kámoši. Nechce, aby před ní skrýval, když to má někdy doma těžké. Ona se mu přece také svěřila se svým nešťastným italským vztahem.

Na znamení přetrvávajícího přátelství Pavla obejme, čerstvě navoněná parfémem. Ten pak Vendula na manželovi ucítí. Samozřejmě ihned propadne panice, a tak povolá do akce Áju. Ta se vytasí s článkem „Jak poznáte, že má milenku“, z něhož prý jasně vyplývá, že Pavel svou ženu skutečně podvádí. Všechny jednotlivé body dokonale sedí a Vendula netuší, co si počít. Ája jí poradí, aby o víkendu Pavla bedlivě pozorovala.

Vendula se radovala předčasně.
Vendula se radovala předčasně. | Zdroj: TV Nova

Plačící Irena se udobří s Prokopem

Protože Irena nabídla funkci ředitelky Magdě, Prokop se cítí ukřivděný a má sto chutí odejít pracovat jinam. Irena, zaskočená tímto prohlášením, se nekontrolovatelně rozpláče. Začne Prokopa ujišťovat, že jako zástupce byl skvělý a že to rozhodnutí pro ni nebylo snadné. Není v tom nic osobního, váží si ho a nechce, aby odešel nebo ji přestal mít rád. To by ji hrozně mrzelo. Copak už nejsou kamarádi?

Prokop jen užasle podává Ireně kapesníky a čeká, až se hormony zmítaná těhule zase uklidní. Jejími slovy se nakonec nechá obměkčit a slíbí, že na škole zůstane. Irena ho radostně obejme a Prokop se pak sejde s ostatními kolegy, aby si společně připili na novou ředitelku Magdu.

Irena to s Prokopem nemá jednoduché.
Irena to s Prokopem nemá jednoduché. | Zdroj: TV Nova

Usmíří se také Lumír a Tonda

Na nátlak Kateřiny si Lumír velmi neochotně přečte Tondův rukopis a uzná, že je to opravdu dojemné a vtipné. Pozve si Tondu do hospody, aby mu řekl, že o jejich přátelství napsal moc hezky. Hložánek opatrně zkoumá půdu a ptá se, zda to přátelství stále trvá. Lumír ho ujistí, že ano, a konečně se spolu usmíří. Tonda poděkuje Kateřině za její iniciativu. Nebýt jí, kdo ví, jak by to s těmi dvěma paličáky dopadlo.

Zdroj článku:
  • Autorský text